Αν. Γούτα: Έκκληση Ε.Ε. να αρθούν τα εμπόδια για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 18:08
UPD:01/03/2018 08:51
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

 O επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χρήστος Στυλιανίδης.

A- A A+

Την επείγουσα ανάγκη να επιτραπεί άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας όπου χρειάζεται στη Συρία και κυρίως στην Ανατολική Γούτα, επισήμανε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστος Στυλιανίδης.

«Είναι σημαντικό να εφαρμοστεί εκεχειρία τουλάχιστον 30 ημερών σε όλη τη Συρία», ανέφερε ο Χ. Στυλιανίδης. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι απηύθυνε επιστολή προς τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις -  Ρωσία, Τουρκία και Ιράν - καλώντας τες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για να φτιάξουν τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης και να εργαστούν για να υπάρξει άμεση εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια.

EURONEWS

Ο επίτροπος Στυλιανίδης αναφέρθηκε στη διεθνή διάσκεψη για τη Συρία που θα διεξαγάγει η Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στις 24 και 25 Απριλίου, λέγοντας ότι θα αναζητηθούν τρόποι για να βελτιωθεί η βοήθεια της Ένωσης και να κινητοποιηθεί χρηματοδότηση για τη Συρία, μετά το 2018. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ε.Ε. αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή της στις συζητήσεις της Γενεύης. «Μόνο μια πολιτική λύση θα βάλει τέλος στα δεινά του συριακού λαού», ανέφερε ο Χ. Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης είναι η μόνη ρεαλιστική οδός προς την ειρήνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή