Ευρωβουλή: Απογοήτευση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία

«Η Αγκυρα να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία το συντομότερο δυνατό»
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 12:40
A- A A+

Τη λύπη τους εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές για την καθυστέρηση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στην Τουρκία, ένα χρόνο μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε..

Σε έκθεσή τους, που δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και η οποία εγκρίθηκε χθες το βράδυ από την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές διαπιστώνουν «συνεχείς παραλείψεις» ή «ανεπαρκή πρόοδο» κυρίως σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης, τη θρησκεία, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, την εφαρμογή των νόμων, τις σχέσεις μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, τα δικαιώματα των γυναικών, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα πολιτιστικά δικαιώματα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Επίσης, η έκθεση, η οποία αναμένεται να εγκριθεί από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στα τέλη Σεπτεμβρίου, πιέζει την Τουρκία να «εξομαλύνει» τις σχέσεις της με την Κυπριακή Δημοκρατία «το συντομότερο δυνατό».

Οι ευρωβουλευτές θέτουν εξάλλου ως προϋπόθεση για την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. την αναγνώριση από την ¶γκυρα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πηγή ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή