Πρόσκληση Καραμανλή στο Νοτιοκορεάτη πρόεδρο για επενδύσεις στην Ελλάδα

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 13:18
A- A A+

Τις άριστες σχέσεις Ελλάδος - Κορέας επιβεβαίωσαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Ρο Μου Χιουν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ελλάδα, σημείωσε ο κ.Καραμανλής, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση για ανάλογες επενδύσεις από την Κορέα στην Ελλάδα.

Οσον αφορά τη σημερινή συνάντηση, ο κ.Καραμανλής δήλωσε πως έγινε ειδικότερη συζήτηση για θέματα ναυτιλίας, επενδύσεων, τουρισμού, αερομεταφορών και εμπορίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη συνάντηση είχε γίνει πριν από 16 χρόνια το 1990. Αυτή η συνάντηση, τόνισε, αποτελεί ορόσημο, της σημαντικής μας συνεργασίας η οποία υφίσταται από τον πόλεμο της Κορέας.

Όπως είπε, κατά τη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή έγινε μία αναλυτική συζήτηση για την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών στη ναυτιλία, στις θαλάσσιες μεταφορές, τις αερομεταφορές, τη βιομηχανία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, αλλά και σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Χιουν εκτίμησε πως η συνεργασία στον τομέα των ναυπηγείων και των θαλασσίων μεταφορών θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες, προσθέτοντας ότι η χώρα του μπορεί να μεταφέρει τεχνογνωσία στον τομέα της πληροφορικής και σε θέματα που αφορούν τα λιμάνια, τις μεταφορές και τον εξοπλισμό.

Τέλος ο κ. Χιουν απηύθυνε πρόσκληση στον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ν. Κορέα.

Σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του νοτικορεάτη προέδρου, όπου θα συζητηθούν περαιτέρω θέματα διμερών σχέσεων, η κατάσταση στα Βαλκάνια, το Κυπριακό καθώς και θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Όπως ειπε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, κατά τη διάρκεια του γεύματος θα αξιολογηθεί η κατάσταση στη νοτιοανατολική Ασία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ θα γίνει και συζήτηση για το επίκαιρο θέμα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή