Στον ΟΗΕ έχει καταγγείλει την Τουρκία η Κύπρος

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 23:29
UPD:23:37
INTIME NEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI
A- A A+

Τις παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία έχει καταγγείλει από τις 6 Φεβρουαρίου η Κύπρος στον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Στην καταγγελία, η οποία αφορούσε τουρκικές παραβιάσεις που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο, καθώς και τη συστηματική χρησιμοποίηση του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου από τουρκικά εμπορικά αεροσκάφη, είχε προβεί με επιστολή του προς τον κ. Γκουτέρες ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου.

Η επιστολή, σύμφωνα με το ΡΙΚ, κυκλοφόρησε την Παρασκευή ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έχοντας συνημμένο αναλυτικό κατάλογο όλων των τουρκικών παραβιάσεων από θαλάσσης και αέρος.

Παράλληλα, με την επιστολή ενημερώνεται ο γ.γ. του ΟΗΕ, για την παράνομη έκδοση εκ μέρους του κατοχικού καθεστώτος δύο οδηγιών προς αεροναυτιλομένους, αναφορικά με ασκήσεις τις οποίες διεξήγαγε τον Δεκέμβριο η τουρκική πολεμική αεροπορία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή