Π. Χρηστίδης: Αδυνατούμε να συνεννοηθούμε την ώρα που οι Τούρκοι κάνουν βόλτες στο Αιγαίο

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 16:15
UPD:17:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας
A- A A+

Την άποψη ότι αδυνατούμε να συνεννοηθούμε για το καλό της χώρας και την Ελλήνων, «την ώρα στο Αιγαίο κάνουν βόλτα οι Τούρκοι», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης. 

«Αδυνατούμε να συνεννοηθούμε βάζοντας το σωστό πρόταγμα για το καλό της χώρας και των Ελλήνων, ενώ στα βόρεια σύνορα μας υπάρχει μία ανοιχτή πρόκληση και την ίδια στιγμή που η κυρία Μέρκελ - η καλύτερη φίλη του κύριου Τσίπρα - αποκαλεί τον Σκοπιανό πρωθυπουργό "Μακεδόνα"», πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα, ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε ακόμα ότι «πέραν της οικονομικής κρίσης υπάρχει και μία κρίση η οποία αφορά την ιστορία μας, ένα ευαίσθητο ζήτημα το οποίο όλοι το νιώθουμε, όλοι το έχουμε διδαχτεί και είναι κομμάτι της παγκόσμιας  ιστορίας. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και στη Γερμανία, γιατί υπάρχουν εξαιρετικοί φιλέλληνες εκεί, την ιστορία της χώρας μας και επομένως τον να υποδέχεσαι με αυτό τον τρόπο τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων είναι πρόβλημα .Πέραν του ανιστόρητου είναι ένα πρόβλημα για το σήμερα και το αύριο».

«Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μην αναρωτιέται  σήμερα: μα καλά για το ζήτημα των Σκοπίων δεν μπορεί να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί γύρω από ένα τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να διασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα, δεν μπορεί να έχουμε μία ουσιαστική αντίδραση σε αυτό το οποίο  κάνει  στη Κύπρο η Τουρκία ή έκανε στα Ίμια πριν από 10 μέρες;», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σε μία κανονική δημοκρατία αυτό το οποίο θα πρέπει να περιφρουρήσουμε είναι το δικαίωμα 10 προσώπων να μπορούν καθαρίσουν το όνομά τους από κατηγορίες.

«Η σπέκουλα και η προπαγάνδα την οποία βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό να κάνει η κυβέρνηση και τα φιλικά σε αυτήν μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι απαράδεκτη. Μετά την προχθεσινή συνάντηση στη Βουλή όλα είναι πλέον ξεκάθαρα, οι κατηγορίες είναι αστήριχτες και νομίζω πως εύκολα θα καταρριφθούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή