Βρυξέλλες: Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της τετραμερούς

Μέρκελ: Σαφής και δεδομένη η στήριξη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 14:34
UPD:15:28
EPA/OLIVIER HOSLET
A- A A+

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Στο μεταναστευτικό επικεντρώθηκε η σημερινή τετραμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του Βούλγαρου Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συνάντηση που έγινε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της συνεργασίας, ενώ μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η παροχή γερμανικής και ευρωπαϊκής υλικοτεχνικής βοήθειας και ανθρώπινου δυναμικού προς την Ελλάδα για τη διαχείριση των συνόρων. Από την πλευρά της η Κομισιόν ανέφερε ότι θα υποστηρίξει την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι η συνεργασία στο μεταναστευτικό είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ευρωτουρκική συνεργασία στο θέμα της μετανάστευσης, για την οποία είπε ότι είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί, πρόσθεσε ωστόσο ότι η συνεργασία αυτή απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Η καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι η γερμανική στήριξη στο ζήτημα αυτή είναι σαφής και δεδομένη, κατέληξε η ίδια πηγή.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή