Ο αρχηγός (Σπανούλης) έκανε τη διαφορά με την Βαλένθια (80-70)

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 23:23
UPD:23:23
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Την 3η σερί νίκη του στην Euroleague πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Βαλένθια με 80-70 στο ΣΕΦ και διατηρήθηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης (ισοβαθμεί με την Φενέρ αλλά υπερτερεί των Τούρκων).

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στα play off της διοργάνωσης (93-86 την Μπασκόνια), επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, κι όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα την ακολουθήσει πολύ σύντομα.

Με τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει το καλύτερό του ματς στην Euroleague (25π., 9 ασίστ) οι Πειραιώτες κατάφεραν να «αφήσουν πίσω» την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου από την ΑΕΚ και να πάρουν την πολύτιμη νίκη επί των «νυχτερίδων». Πλέον, μετά το αποτέλεσμα αυτό ο Ολυμπιακός πάει με καλή ψυχολογία στο «αιώνιο» ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Εκτός του Σπανούλη πολύ καλοί ήταν και οι Παπανικολάου (νταμπλ-νταμπλ με 11π. και 10ρ.), Μιλουτίνοβ με 15π. και 6ρ, και Πρίντεζης με 8π. και 8ρ. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την 7η σερί νίκη τους επί της Βαλένθια, αλλά και 7η διαδοχική εντός έδρας νίκη, καθώς η τελευταία φορά που δοκίμασαν τη γεύση της ήττας στο ΣΕΦ ήταν από τον Παναθηναϊκό (62-70), στις 10 Νοεμβρίου για την 6η αγωνιστική.

Ο Κιμ Τιλί παρότι ήταν στην αποστολή δεν χρησιμοποιήθηκε, καθώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκρινε ότι δεν ήταν 100% έτοιμος.   Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, τέλος, χειροκρότησαν θερμά τον Έρικ Γκριν στην πρώτη επιστροφή του στο «λιμάνι». Ο Αμερικανός έμεινε στους 13 πόντους και η Βαλένθια στις 8 νίκες – 15 ήττες. Πρώτος σκόρερ των «νυχτερίδων» ήταν ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 19 πόντους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις