Οριστικό το αντίο Ζαγοράκη από την Εθνική

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 16:27
A- A A+

Την απόφαση του Θοδωρή Ζαγοράκη να αποχωρήσει οριστικά από την εθνική ομάδα επιβεβαίωσε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, μιλώντας στον Αθλητικό Metropolis.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ήδη εξετάζεται η δυνατότητα να προσφέρει ο αρχηγός από άλλο πόστο, παραμένοντας αρωγός στην προσπάθεια του συγκροτήματος του Ότο Ρεχάγκελ για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2008.

«Τον Θοδωρή θα τον ήθελα με οποιαδήποτε ιδιότητα στην εθνική ομάδα, όσο είμαι εγώ στην ΕΠΟ. Είναι γεγονός ότι θέλει να σταματήσει. Καταλαβαίνει ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, ξέρει τις δυνάμεις του. Είμαστε στη διαδικασία στο να βρούμε την ιδιότητα που θα θέλει και ο ίδιος. Θέλουμε να είναι στην αποστολή της ομάδας, κάθε φορά που αυτή θα συγκεντρώνεται. Έχει το αρχηγιλίκι μέσα του. Είναι πραγματικά ο αρχηγός σε μια ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Όσο για την αυξανόμενη κριτική προς το πρόσωπο του Ότο Ρεχάγκελ για την εικόνα που παρουσιάζουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης, ο κ. Γκαγκάτσης ανέφερε:

«Η σημερινή εποχή θυμίζει το 2002, το ξεκίνημα του προηγούμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όταν όλη η Ελλάδα είχε πέσει πάνω σε μένα, τον προπονητή και τους παίκτες. Τότε ήταν πιο βαριοί οι χαρακτηρισμοί. Ξεκινήσαμε με δύο ήττες, μετά κάναμε έξι σερί νίκες και όλοι λέγανε τι καλή ομάδα που έχουμε. Όλοι οι προπονητές της κερκίδας, συνηθίζουμε να κάνουμε κριτική, καλό είναι να περιμένουμε. Αν το σκορ το Σάββατο ήταν στο 0-3, που θα έπρεπε να είναι, όλοι θα λέγανε τι καλή ομάδα που έχουμε. Είναι αναμφισβήτητο ότι έχουμε πρόβλημα στο γκολ. Δε γίναμε ξαφνικά Γαλλία ή Βραζιλία, ούτε είπαμε ότι παίξαμε την καλύτερη μπάλα όλων των εποχών. Ο Ρεχάγκελ είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει τις επιλογές του. Η ασπίδα προστασίας που είχαμε στήσει το 2002 δικαιώθηκε. Είναι σπάνιο στην Ελλάδα να μένει ένας προπονητής πολλά χρόνια σε μια ομάδα».

Όπως επίσης υπογράμμισε, «η νίκη στη Μολδαβία ήταν επιτακτική ανάγκη για να ανέβει η ψυχολογία. Ήταν μια δύσκολη έδρα. Μας δόθηκε η ευκαιρία με το πέναλτι να το πάρουμε εύκολα το ματς, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν. Η ομάδα έδειχνε μια σιγουριά. Το σημαντικότερο είναι ότι επέστρεψε το πάθος και η φλόγα. Καταρχήν το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό με τη Νορβηγία. Μην ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα που κέρδισε 1-4 μέσα στην Ουγγαρία». «Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε διαφορετικά την πορεία μας. Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια ξεκινήσαμε νικηφόρα μια προκριματική φάση. Στο μακρινό μέλλον, θα έχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια τον Ιούνιο του 2007, όταν θα υποδεχθούμε κατά σειρά την Ουγγαρία και τη Μολδαβία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις