Κόντρα στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 20:08
A- A A+

Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές, «όπου η πλειοψηφία (ΝΔ) αρνήθηκε να συνεχιστούν οι διαδικασίες της με υπογραφές των 2/5 της Επιτροπής, σύμφωνα με τον Κανονισμό, που καθιστούσε υποχρεωτική την πρόσκληση για ακρόαση εκπροσώπων της οικογένειας Τσαλικίδη και του πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Στ. Σύρρου».

Η υπόθεση των υποκλοπών «έχει διερευνηθεί πλήρως», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Μαγγίνας. Η πλειοψηφία μίλησε για πολιτική σκοπιμότητα του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ιδίως όταν ο πρωθυπουργός και τα μέλη της υπήρξαν στόχος των υποκλοπών.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η επιτροπή, και δήλωσαν ότι θα αναμένουν την επιστροφή της προέδρου του σώματος Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη από το εξωτερικό, η οποία «θα πρέπει να αντιμετωπίσει θεσμικά» το θέμα της «παραβίασης» του Κανονισμού της Βουλής. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του προέδρου της επιτροπής Αν. Καραμάριου, ενώ ανέφεραν ότι θα ζητήσουν την μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε Εξεταστική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή