ΗΠΑ: Τραμπ υπέρ ενίσχυσης των ελέγχων για τους αγοραστές όπλων

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 18:41
UPD:20:22
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, ο κ. Τραμπ μίλησε την Παρασκευή με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τζον Κόρνιν για το θέμα του νομοσχεδίου που παρουσίασε μαζί με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Κρις Μέρφι και το οποίο τη βελτίωση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας στον τομέα των ελέγχων του ποινικού μητρώου εκείνων που επιθυμούν να αγοράσουν ένα όπλο.

A- A A+

Υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων του ιστορικού των επίδοξων αγοραστών όπλων τάσσεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στον απόηχο του μακελειού σε Λύκειο της Φλόριντα, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, ο κ. Τραμπ μίλησε την Παρασκευή με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Τζον Κόρνιν για το θέμα του νομοσχεδίου που παρουσίασε μαζί με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Κρις Μέρφι και το οποίο προβλέπει τη βελτίωση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας στον τομέα των ελέγχων του ποινικού μητρώου εκείνων που επιθυμούν να αγοράσουν ένα όπλο.

Το νομοσχέδιο που πρότειναν τον περασμένο Νοέμβριο οι δύο γερουσιαστές είχε ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές θα εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία και θα ενημερώνουν σωστά τις αρμόδιες υπηρεσίες για το ποινικό μητρώο των επίδοξων αγοραστών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή