Τραμπ: Καμία συμπαιγνία με Ρωσία

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 23:43
UPD:23:44
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Διαβεβαιώσεις ότι το επιτελείο του δεν προέβη σε καμία παράνομη ενέργεια και δεν υπήρξε καμία συμπαιγνία με τη Ρωσία έδωσε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ενόρκων των ΗΠΑ να παραπέμψει 13 Ρώσους υπηκόους και τρεις ρωσικές οντότητες με την κατηγορία της ανάμιξης στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Η Ρωσία ξεκίνησε την αντιαμερικανική εκστρατεία της το 2014, πολύ πριν εγώ ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές. Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν επηρεάστηκαν. Το επιτελείο Τραμπ δεν προέβη σε καμία παράνομη ενέργεια, δεν υπήρξε συμπαιγνία!» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ροντ Ροζενστάιν, οι 13 Ρώσοι υπήκοοι και οι τρεις ρωσικές οντότητες είχαν ξεκινήσει έναν «πόλεμο πληροφοριών». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο κατηγορητήριο δεν διατυπώνεται κανένας ισχυρισμός ότι η ανάμιξη αυτή επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε από την πλευρά του παράλογες τις αιτιάσεις για ανάμιξη 13 Ρώσων πολιτών στις αμερικανικές εκλογές το 2016.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή