Γκαρθία: Να αφήσουμε τα προσωπικά μας προβλήματα και να επικεντρωθούμε στους στόχους μας

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 16:45
UPD:16:46
Eurokinissi Sports/ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ
A- A A+

Υπερήφανος που αποτελεί τον προπονητή του Ολυμπιακού δήλωσε ο Όσκαρ Γκαρθία, μιλώντας στη συνδρομητική τηλεόραση της ΝΟΩΑ. Ο Ισπανός υπογράμμισε ότι θέλει να φτιάξει μια ομάδα για το μέλλον, ενώ ερωτηθείς για το μέλλον του δεν εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα είναι στον πάγκο και του χρόνου. 

«Θα είμαι ο πρώτος και ο πιο περήφανος αν και του χρόνου θα συνέχιζα να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού», απάντησε και αναφέρθηκε στην προηγούμενη εβδομάδα και τα γεγονότα της: «Ήταν μια πραγματικά δύσκολη εβδομάδα και το χειρότερο ήταν ότι δεν ήμουν κοντά στην ομάδα. Προσπάθησα να είμαι, το ζήτησα από τους γιατρούς αλλά δεν μου το επέτρεψαν».

Για τον αγώνα του Περιστερίου, με τον Ατρόμητο, σχολίασε ότι «αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η έλλειψη θέλησης και ετοιμότητας που έδειξαν οι παίκτες μου. Το συζήτησα μαζί τους, μαζευτήκαμε και τους είπα ότι σαν άντρες θα το λύσουμε, έχουμε υποχρέωση για τη φανέλα, το σήμα και τον κόσμο που μας ακολουθεί».

Και συνέχισε: «Αυτό έχω ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές. πρέπει να έχουμε πίστη και όλοι μαζί σαν ομάδα, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να αφήσουμε έξω τα προσωπικά μας προβλήματα και να επικεντρωθούμε στους στόχους μας».

Όσο για το αν μπορεί να διεκδικήσει κάτι ο Ολυμπιακός; «Για το σήμα που εκπροσωπούμε, υποχρεωνόμαστε να τα δίνουμε όλα για την ομάδα, τον σύλλογο, την διοίκηση τον κόσμο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτα, να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για το σήμα που αντιπροσωπεύουμε».

Για την επόμενη περίοδο τόνισε: «Αυτό που θέλω είναι να δημιουργήσω τις βάσεις για το μέλλον. Θέλω να δώσουμε το καλύτερο μέχρι το τέλος, αλλά αφού δεν είχα την ευκαιρία να δουλέψω από την αρχή στην ομάδα [...] θέλω να την προετοιμάσω και να την φέρω στο επίπεδο που θέλω, να διαλέξω τους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό θέλω να φτιάξω μια ομάδα που να φέρει επιτυχίες για το σύλλογο. Θέλω να έχω τα καλύτερα φέτος, αλλά κοιτάζω και το μέλλον».

Για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο σχολίασε: «Είναι ένα παιχνίδι δύσκολο με μια ομάδα οργανωμένη, που είναι κοντά στα ‘εισιτήρια’ της Ευρώπης, που πάντα θέλει να βρίσκεται στην Ευρώπη και που προσπαθεί να χτυπήσει με τις αντεπιθέσεις της».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις