Καραμανλής: Το Μετρό, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 12:34
UPD:12:43

A- A A+

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του σε δύο εργοτάξια του Μετρό στη συμπρωτεύουσα και στα έργα επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία».

«Οι Θεσσαλονικείς επί πολλά χρόνια άκουγαν εξαγγελίες για μεγάλα έργα, τα οποία όμως έμεναν μόνο στα χαρτιά, έμεναν μόνο στα μεγάλα λόγια. Δεσμευτήκαμε να αλλάξουμε σελίδα, δεσμευτήκαμε να αλλάξουμε ρυθμούς, δεσμευτήκαμε να περάσουμε από τα λόγια στην δράση. Αυτό κάνει συνολικά η Κυβέρνηση, αυτό κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ στον τομέα των έργων», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, το Μετρό είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Οα είναι το πιο σύγχρονο Μετρό σε ολόκληρη την Ευρώπη, πρόσθεσε, ενώ πολύ μεγάλης σπουδαιότητας έργο χαρακτήρισε και την επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία», που θα δώσει τη δυνατότητα στον αερολιμένα της συμπρωτεύουσας να υποδέχεται με ασφάλεια κάθε είδους αεροσκάφη και υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

Σε μισή ώρα ο κ. Καραμανλής θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», θα εγκαινιάσει την 71η ΔΕΘ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή