Εκτός ατζέντας Μπερίσα στην Αθήνα το θέμα των Τσάμηδων

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 18:07
A- A A+

«Μπερίσα στην Αθήνα, το "Τσάμικο" δεν υπάρχει στην ατζέντα», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου άρθρου της εφημερίδας Αλμπάνια. Το δημοσίευμα τονίζει κατ' αρχήν ότι η επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού στην Αθήνα είναι σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η πρώτη επίσκεψη ενός ανώτατου αξιωματούχου του αλβανικού κράτους μετά την ματαίωση της συνάντησης Παπούλια–Μωϋσίου, και ότι αμέσως μετά την επίσκεψη του Μπερίσα στην Αθήνα, η ΥΠΕΞ της Ελλάδος Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί το Βελιγράδι, όπου θα συζητήσει με τις σερβικές αρχές μεταξύ άλλων και για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου.

Στη συνέχεια, η εφημερίδα τονίζει πως «ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι συζητήσεις για το θέμα του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου δεν θα ανακοινωθούν δημοσίως, στην ατζέντα των συνομιλιών του Πρωθυπουργού Μπερίσα με τις ελληνικές αρχές θα είναι πρωτεύον».

Στη συνέχεια η εφημερίδα σχολιάζει ότι «μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό κράτος έχει το δικαίωμα να πουλήσει τις ακίνητες περιουσίες των Τσάμηδων, το θέμα δεν θα είναι στη διπλωματική ατζέντα Μπερίσα στη Ελλάδα».

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι στις συνομιλίες στην Αθήνα η ελληνική πλευρά θα κάνει λόγο για το θέμα των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, και ότι ο Μπερίσα θα συζητήσει μεταξύ άλλων και ορισμένα προβλήματα των Αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή