Η αντιπολίτευση για την ομιλία Καραμανλή στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 21:09
A- A A+

«Κάθε ομιλία του κ. Καραμανλή είναι μια προσπάθεια, μια επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Η σελίδα που λέει ότι γύρισε ο κ. Καραμανλής, είναι μια σελίδα προς τα πίσω, προς την συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, προς την πελατειακή λογική και την βίαιη ανακατανομή του εισοδήματος υπέρ των λίγων και σε βάρος των πολλών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

«Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις του είναι ένας μύθος και όταν σήμερα αναγκάζεται να τις βαφτίσει δήθεν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, δείχνει ακριβώς την ανάγκη να κρύψει την πραγματική πολιτική του. Μια πολιτική υπέρ των λίγων και ημετέρων, μια πολιτική σε βάρος των πολλών, μια πολιτική κοινωνικής αδικίας, ανισότητας και υπονόμευσης της κοινωνικής συνοχής» είπε ο κ. Αθανασάκης.

«Η συμμετοχή της χώρας μας σε στρατούς κατοχής στο Λίβανο, στο Αφγανιστάν, στο Κοσσυφοπέδιο και αλλού, δεν είναι πολιτική υπέρ της ειρήνης όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός αλλά επιθετική και επικίνδυνη.

Το κριτήριο για τα έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ακόμη και για τα αναγκαία που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια, δεν είναι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν για να γίνουν, θα πληρώνουν και για να τα χρησιμοποιούν.

Οι τραγικές ελλείψεις στις αναγκαίες υποδομές θα παραμείνουν και θα μεγαλώσουν.

Οι πυρκαγιές στη Χαλκιδική, οι Ταγαράδες, ο Εβρος κλπ, το αποδεικνύουν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ επιδόθηκε σε μια άτεχνη προσπάθεια παραπλάνησης, απόκρυψης και εξωραϊσμού μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πορείας που στηρίζει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας.

Ο κ. Κ. Καραμανλής με μεγάλη ευκολία βάπτισε την Ελλάδα του ατλαντισμού και των αμερικανικών προτεραιοτήτων, των αδιαφανών ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και των στρατιωτικών αποστολών που φτάνουν μέχρι το Αφγανιστάν, παράγοντα σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή. Ο κ. πρωθυπουργός μετονόμασε μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί και εκποιεί τη χώρα, ευνοεί τα υπερκέρδη, ενισχύει την ακρίβεια και παρατείνει τη μονομερή λιτότητα, σε επιλογή ανάπτυξης και προόδου. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, με τις πρωθυπουργικές ομιλίες στη ΔΕΘ, αλλάζουν συνεχώς σελίδα.

Ο κ. Κ. Καραμανλής έμεινε πιστός στην παράδοση. Αντικατέστησε μόνο το "θα γίνουν" με το "γίνονται"», σχολίασε ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή