Στο Λίβανο ο Θ. Κασσίμης με την πρώτη πτήση των Ο.Α. μετά τον πόλεμο

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 15:23
A- A A+

Στο Λίβανο, με την πρώτη πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών μετά τον πόλεμο, μετέβη τις πρώτες πρωινές ώρες ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης. Στην πτήση επέβαιναν και πολίτες που είχαν απομακρυνθεί από το Λίβανο με πρωτοβουλία της χώρας μας τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Στο αεροδρόμιο της Βηρυτού τον κ. Κασσίμη υποδέχτηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Λιβάνου, Γιακούμπ Σαράφ (Yacoub Sarraf), ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Κασσίμη για αυτή τη συμβολική -όπως είπε- κίνηση της Ελλάδας προς το Λίβανο.

Παράλληλα ο Λιβανέζος υπουργός ευχαρίστησε τον υφυπουργό Εξωτερικών για την βοήθεια της Ελλάδος τις πρώτες μέρες της κρίσης, τονίζοντας ότι δεν ξεχνά πως τα πρώτα πλοία που μπήκαν στο λιμάνι της Βηρυτού ήταν τα ελληνικά αρματαγωγά «Ρόδος» και «Χίος».

Ο κ. Σαράφ ευχαρίστησε επίσης την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη UNIFIL και γιατί αποτελεί -όπως είπε- έναν από τους προνομιακούς εταίρους που σκοπεύουμε να έχουμε για το νέο Λίβανο.

«Είναι η πρώτη πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών από τη στιγμή που άνοιξε το αεροδρόμιο της Βηρυτού. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ήταν η πρώτη εταιρεία που απομάκρυνε αμάχους από το Λίβανο μέσω Δαμασκού, όταν ξέσπασε ο πόλεμος», σημείωσε από τη πλευρά του ο κ. Κασσίμης και πρόσθεσε:

«Βρίσκομαι εδώ συμβολικά - όπως προανέφερε και ο κ. Sarraf - για να δείξω ότι η Ελλάδα πιστεύει στην ειρηνευτική διαδικασία στο Λίβανο και ότι η χώρα σύντομα θα ανακάμψει. Εμείς βρισκόμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης του Λιβάνου, συνεχίζουμε να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια και θα συμμετάσχουμε ενεργά στην αποκατάσταση των ζημιών του πολέμου και την ανοικοδόμηση του Λιβάνου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή