Βαρεχάο: Ο Ζήσης ξεπέρασε τα όρια

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 18:05
A- A A+

Στην ... κακιά τύχη αποδίδει ο Βραζιλιάνος μπασκετμπολίστας Αντερσον Βαρεχάο τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Ζήση στο ζυγωματικό, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος από την πρόθεση του Ελληνα παίκτη να τον μηνύσει για το δολοφονικό -όπως υποστηρίζει- χτύπημα.

«Έμαθα από τον Τύπο τι λέει ο Νίκος Ζήσης και έμεινα έκπληκτος και λυπημένος μαζί. Ο Ζήσης με κατηγορεί ότι είμαι άπιστος και κακός χαρακτήρας. Είπε ότι τον χτύπησα επίτηδες και με αποκάλεσε ζώο και δολοφόνο. Δεν είχα δώσει κάποια απάντηση μέχρι στιγμής γιατί δεν ήθελα να δώσω συνέχεια στο θέμα και γιατί η συνείδησή μου είναι καθαρή. Το συμβάν ήταν θέμα κακής τύχης και επειδή καταλάβαινα τον θυμό του δεν ήθελα να απαντήσω.

Αλλά νομίζω πως πλέον ο Ζήσης ξεπέρασε τα όρια, εξαιτίας όλων όσων έχει πει, αλλά και του όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Τώρα θα πρέπει να παρακολουθήσω τον Ζήση να με μηνύει, ισχυριζόμενος πως η πράξη μου ήταν δολοφονική. Είναι ξεκάθαρο σε εμένα τι πραγματικά θέλει να πετύχει με όλα αυτά. Ο Ζήσης θα έπρεπε να ξέρει ότι το μπάσκετ είναι άθλημα επαφής. Ήταν μια επαφή που προκάλεσε τον τραυματισμό του. Αυτό είναι φυσιολογικό στο παιχνίδι, αλλά στην περίπτωση αυτή έτυχε να τραυματιστεί», τόνισε ο Βραζιλιάνος παίκτης και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι η αλήθεια και για αυτό οι διαιτητές –και ήταν τρεις- σφύριξαν απλό φάουλ. Κανένας δεν ισχυρίστηκε τίποτα διαφορετικό εκείνη την στιγμή. Επειδή είδα ότι ο τραυματισμός του ήταν άσχημος, πήγα κοντά του για να απολογηθώ, αλλά εκείνος στράφηκε εναντίον μου. Είναι παράλογα όλα όσα ισχυρίζεται. Πάντα ήμουν πιστός και καθαρός παίκτης. Ένας παίκτης που σέβεται τον αντίπαλο και παίζει κοιτώντας την μπάλα».

«Πέρυσι τραυματίστηκα σοβαρά παίζοντας με την Βραζιλία και ο τραυματισμός με κράτησε εκτός έξι μήνες. Τότε δεν κατηγόρησα, ούτε έριξα το φταίξιμο σε άλλους ανθρώπους. Νομίζω ότι ο Ζήσης θα έπρεπε να κάνει το ίδιο και να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της υγείας του. Θα πρέπει να σταματήσει να γεμίζει τα ταμπλόιτς, δηλώνοντας ανοησίες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βαρεχάο.

Υπενθυμίζεται ότι Νίκος Ζήσης λίγες μέρες μετά την επιτυχή επέμβαση ανάταξης ζυγωματικού στην οποία υπεβλήθη, δήλωσε ότι προτίθεται να κινηθεί δικαστικά κατά του Βραζιλιάνου, χαρακτηρίζοντας εσκεμμένο και δολοφονικό το χτύπημά του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις