Παλικαρίσιο διπλό του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ (80-79)

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 23:53
UPD:10/02/2018 00:06
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Τέσσερις εκτός έδρας ήττες ήταν πάρα πολλές για τον Ολυμπιακό, που «επέστρεψε» εμφατικά στις νίκες μακριά από το ΣΕΦ με το τεράστιο διπλό στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ με 80-79.

Η πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου την φέρνει μία ανάσα από την κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας, καθώς 8 στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague ο Ολυμπιακός έχει 15 νίκες σε 22 αγωνιστικές και με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει την ευκαιρία να μπει με το αβαντάζ έδρας στα play off της διοργάνωσης.

Παρά το black out που υπέστη για περίπου 4 λεπτά στην τελευταία περίοδο και το +6 της Ρεάλ, η ελληνική ομάδα αντέδρασε και με κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη (21 πόντους) κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει το ματς με τη μία βολή του Γιάνις Στρένλιεκς.

Στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα οι «μερένγκες» είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς, αλλά τους έμεινε η μπάλα στα χέρια και οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την τεράστια νίκη, που τους εδραίωσε στην 2η θέση.

Παράλληλα, η Ρεάλ υπέστη την 9η ήττα της, γεγονός που έφερε τον Παναθηναϊκό ξανά στην 4η θέση, με τον Ολυμπιακό να ισοβαθμεί με την Φενέρμπαχτσε, αλλά να έχει το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση απέναντι στους Τούρκους. 

Εκτός του Γιώργου Πρίντεζη πολύιμες λύσεις στο φινάλε έδωσε και ο Γιάνις Στρέλνιεκς (11π.), ενώ κομβικοί ήταν οι Κάιλ Ουίλτζερ (12π. και 3/5τρ.), Νικόλα Μιλουτίνοβ (8π., 12ρ.).

Όλα αυτά μέσα στην κάκιστη βραδιά για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έμεινε στο απόλυτο μηδέν σε 21 λεπτά συμμετοχής. Αυτή μάλιστα ήταν δεύτερη φορά στην καριέρα του που μένει άποντος, μετά τις 22 Μαρτίου του 2017, στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα. 

Τα εύσημα της επιτυχίας, πάντως, απονέμονται στην αμυντική επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όταν στα 15΄΄ που απέμεναν και με το σκορ 79-80 υπέρ του Ολυμπιακού, ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός δεν έδωσε οδηγία για φάουλ, με το τελικό σκορ να τον δικαιώνει. 
 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις