«Ζωντανός» για το πλεονέκτημα

Πήγε να «αυτοκτονήσει» ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, αλλά τελικά επικράτησε με 80-76 επί της Μπασκόνια
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 23:15
UPD:23:17
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός, αλλά επέβαλλε γι΄ άλλη μια φορά το «νόμο του ΟΑΚΑ», αυτή την φορά κόντρα στην Μπασκόνια και με το τελικό 80-76 διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα.

Η ένταση που επικρατούσε στο κλειστό του Αμαρουσίου, λόγω της τιμωρίας του Δ.Γιαννακόπουλου από την Euroleague, δεν επηρέασε τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, που αν και δεν ξεκίνησαν καλά, στη συνέχεια ανέβασαν το ρυθμό τους και κυριάρχησαν στην 2η και 3η περίοδο.

Στο φινάλε το -13 δεν αποκλείχθηκε «σκορ ασφαλείας», καθώς ένα λεπτό πριν το τέλος οι Ισπανοί μείωσαν στο -4 κι έχασαν την ευκαιρία (με τρίποντο) να βάλουν φωτιά στο παιχνίδι στα τελευταία 2ο δευτερόλεπτα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τελικά την 14η νίκη του σε 22 αγωνιστικές και παραμένει πάντα μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης μίας εκ των τριών προνομιούχων θέσεων της πρώτης τετράδας, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η πρωτιά δεν χάνεται από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Καθοριστικός ο Κένι Γκάμπριελ του πρώτου ημιχρόνου (15π.), 4/7τρ.), σταθερή αξία ο Τζέιμς Γκιστ (15π.) στην «οικοδόμηση» διαφοράς ασφαλείας στην τρίτη περίοδο, ενώ κομβική στην εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν και η άμυνα του «τριφυλλιού» στο τρίτο δεκάλεπτο της «πράσινης» κυριαρχίας. Πολύτιμες λύσεις έδωσαν και οι Νίκος Παππάς (12π.) και Κρις Σίνγκλετον (10π.). 

Από την Μπασκόνια, που πάλεψε για την ανατροπή από τα 6.75 στον... επίλογο του αγώνα, ξεχώρισαν οι... διψήφιοι Σενγκέλια (15π.), Μπομπουά (15π.), Τζάνινγκ (12π.) και Βόιτμαν (11π.).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις