«Πράσινο φως» για αποστολή του διαστημοπλοίου Dream Chaser στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 18:42
EPA/GARY I ROTHSTEIN

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Την έγκριση της NASA για την πρώτη αποστολή του διαστημοπλοίου της, Dream Chaser, στο διάστημα, έλαβε η Sierra Nevada Corporation (SNC): Το συγκεκριμένο παράθυρο εκτόξευσης είναι στα τέλη του 2020, και θα πρόκειται για αποστολή ανεφοδιασμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στο πλαίσιο του Commercial Resupply Services Contract 2 (CRS2).

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της αποστολής το σκάφος – το οποίο μοιάζει με «μίνι» διαστημικό λεωφορείο- είναι σε θέση να μεταφέρει προμήθειες και επιστημονικά φορτία βάρους μέχρι 5.500 κιλών και να παραμείνει προσδεδεμένο στον σταθμό για μεγάλες χρονικές περιόδους, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά φορτίου και η διεξαγωγή εργασιών επιστημονικής φύσης. Η αποστολή εντολών και δεδομένων θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ενώ το διαστημόπλοιο προορίζεται να φέρει πίσω στον πλανήτη μας 2.000 κιλά φορτίου, προσγειωνόμενο με ακρίβεια στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.

«Το Dream Chaser θα αποτελέσει τεράστια βοήθεια στις σημαντικές επιστημονικές έρευνες που διεξάγονται στον διαστημικό σταθμό» είπε ο Μαρκ Σιράντζελο, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος Space Systems της SNC. «Η έγκριση της NASA είναι μεγάλο βήμα για το πρόγραμμα. Ανυπομονούμε να δούμε το σκάφος να επιστρέφει στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και να προσγειώνεται σε διάδρομο, επιτρέποντας άμεση πρόσβαση στα επιστημονικά φορτία που επιστρέφουν από τον σταθμό».

 

Προτεινόμενα για εσάς