Ολυμπιακός: «Η ευθύνη των επεισοδίων ανήκει στην Αστυνομία»

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 16:31
UPD:16:35
INTIME SPORTS
A- A A+

Στην αστυνομία επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη των επεισοδίων που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη του αγώνα, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, η πειραϊκή ΠΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League οι εκπρόσωποι των «ερυθρόλευκων» έριξαν όλες τις ευθύνες στις αστυνομικές δυνάμεις, επισημαίνοντας ότι ήταν εκείνες που προκάλεσαν τους οπαδούς, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μπουν στο γήπεδο και να προκαλέσουν επεισόδια.

Την ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσώπησαν οι νομικοί, Λίβας και Μπαταγιάνης, ο επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλης Δουρέκας, και ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαππάς.

Λόγω φόρτου εργασίας του προέδρου της πειθαρχικής επιτροπής, κ. Καποδίστρια,, η απόφαση για την τιμωρία του Ολυμπιακού θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Αργύρης Λίβας ζήτησε την επιείκια του δικαστηρίου ζητώντας το μικρότερο δυνατό πρόστιμο διότι όπως εξήγησε «η φωτοβολίδα δεν επηρέασε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, ούτε έγινε διακοπή».

Για την φωτιά που άναψε στο ημίχρονο και που είχε ως συνέπεια την καθυστέρηση της έναρξης του δεύτερου μέρους είπε πως « «πέρα από τη φωτιά δεν έγινε καμιά άλλη ενέργεια, δεν κινδύνεψε κανείς. Δεν εντάσσεται σε κανένα από τα παραπτώματα του άρθρου 15 και δεν πρόκειται για φθορά. Ζητούμε να μην υπάρξει καμία τιμωρία για αυτό. Για τα 50 άτομα που μπήκαν στο τέλος η έκθεση λέει τη μισή αλήθεια. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στην ΑΕΚ και τους διαιτητές.

Μέτα το γκολ της ΑΕΚ μπήκαν άνθρωποι της στον αγωνιστικό χώρο κι έκαναν χειρονομίες. Υπήρξαν μόνο 4-5 διαπιστευμένοι αρχικά και φώναζαν σε δικούς μας παίκτες για την απόδοση τους. Χωρίς κανέναν λόγο η αστυνομία πλησίασε κι άρχισε μια διαμάχη, τους έσπρωχναν. Τους έσπρωχναν βίαια και τους απωθούσαν. Εκείνη τη στιγμή μπήκαν από τη θύρα των ΑΜΕΑ 20 - 30 άτομα και η αστυνομία αναίτια κινήθηκε εναντίον τους. Κι αναίτια η χρήση των δακρυγόνων κι αυτο εξόργισε τους φιλάθλους μας.

Δημιουργήθηκε μια συμπλοκή, αλλά δεν έγινε καμία φθορά και δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία. Ζητάμε για αυτο να μεταβληθεί η τιμωρία μας. Θα καταθέσουμε υπόμνημα το πρωί της Παρασκευής». 

Από την πλευρά του ο Κούλης Δουρέκας υποστήριξε πως «δεν υπήρχε λόγος να πάνε αστυνομικοί και να τους σπρώχνουν. Πρώτη φορά είδα την αστυνομία να λειτουργεί τόσο επιθετικά. Δεν θα είχε συμβεί το παραμικρό. Όταν έφυγε η αποστολή της ΑΕΚ δεν συνέβη το παραμικρό. Καμία φθορά δεν υπήρξε στο Καραϊσκάκη».

Ο έτερος νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, κ. Μπαταγιάννης υποστήριξε ότι «δεν θα συνέβαινε τίποτα αν δεν λειτουργούσε έτσι η αστυνομία. Χωρίς λόγο, σε μια ομάδα που δεν έχει δημιουργήσει επεισόδια, προσπάθησε να επιχειρήσει αναίτια. Πρέπει να το συνεκτιμήσετε». 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις