Συρία: Εκατόμβη νεκρών από χτύπημα του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 11:51
UPD:12:07
REUTERS/BASSAM KHABIEH
A- A A+

Πάνω από 100 άνδρες των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν όταν ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με τις λεγόμενες Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απέκρουσαν μια ευρείας κλίμακας, συντονισμένη επίθεσή τους αργά το βράδυ της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, δήλωσε Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Τα πλήγματα, που ξεκίνησαν την Τετάρτη, εξαπολύθηκαν ως απάντηση σε μια «απρόκλητη επίθεση εναντίον του γενικού αρχηγείου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι είκοσι με τριάντα όλμοι και ρουκέτες προσγειώθηκαν περίπου 500 μέτρα από το γενικό αρχηγείο. Ο συνασπισμός απάντησε με πυρά του πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν οκτώ χιλιόμετρα μακριά από το όριο που έχουν θέσει Ρωσία και ΗΠΑ κατά μήκος του Ευφράτη, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιχειρούν στο βόρειο τμήμα και τις αμερικανικές στο ανατολικό.

EURONEWS

Για «νέα επίθεση» καθώς και για «απόπειρα στήριξης της τρομοκρατίας» κάνει λόγο η συριακή κυβέρνηση αναφερόμενη στους βομβαρδισμούς των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα ότι ο συνασπισμός βομβάρδισε συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ της ανατολικής Συρίας.

«Οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού βομβαρδίζουν τις λαϊκές δυνάμεις που μάχονται κατά του Νταές και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και υπάρχουν αναφορές για θύματα», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters-AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή