VPRC: Πλέον του 20% προηγείται ο Ν. Κακλαμάνης του Κ. Σκανδαλίδη

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 09:00
A- A A+

Με ποσοστό 46% προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο Νικήτας Κακλαμάνης, έναντι 20,5% του Κώστα Σκανδαλίδη, σύμφωνα με το βαρόμετρο για τις δημοτικές εκλογές της VPRC, του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής, ενώ ακολουθούν ο Σπύρος Χαλβατζής με 5,5% και ο Αλέξης Τσίπρας με 5%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 7%.

Επίσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης παρουσιάζει υψηλή συσπείρωση στους οπαδούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετα ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει μικρότερη διείσδυση στη ΝΔ και συσπειρώνει το 60% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

Στη παράσταση νίκης ο Νικήτας Κακλαμάνης προηγείται με 73% ακολουθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης με 6%, ενώ δεν απαντά το 21%.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης παρουσιάζει υψηλή συσπείρωση στους οπαδούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετα ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει μικρότερη διείσδυση στη ΝΔ και συσπειρώνει το 60% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Νικήτας Κακλαμάνης εκτίμησε ότι «η τελική δημοσκόπηση θα είναι στις 15 Οκτωβρίου», ενώ ο Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε ότι «από τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών είναι δυσαρεστημένο από την εφαρμοζόμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Ως πιο πετυχημένο δήμαρχο της Αθήνας οι πολίτες θεωρούν την Ντόρα Μπακογιάννη και το Δημήτρη Αβραμόπουλο με 18%. Ακολουθούν: Δημήτρης Μπέης με 16%, Αντώνης Τρίτσης με 12% και Μιλτιάδης Έβερτ με 5%.

Σε ερώτηση για τη ζωή στην Αθήνα, το 39% των Αθηναίων θεωρεί ότι τα τρία τελευταία χρόνια η ζωή στην πόλη χειροτέρευσε, το 24% ότι καλυτέρευσε και το 37% ότι είναι στάσιμη.

Σημαντικότερα προβλήματα της πόλης είναι τα σκουπίδια, το κυκλοφοριακό, η στάθμευση και η έλλειψη χώρων πρασίνου, ενώ το 47% δηλώνει ότι θα μετακόμιζε προς τα προάστια και 54% στην περιφέρεια. Ακόμα, το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να ψηφίζουν οι μετανάστες που ζουν στην Αθήνα.

Αναφορικά με το πώς κρίνουν το έργο της δημοτικής αρχής, το 53% έχει θετική άποψη, το 22% αρνητική, ενώ δεν απαντά το 25%.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή