Απίθανη πρόκριση της ΑΕΚ στο Champions League

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 21:54
UPD:21:57
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Απίθανη πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League πέτυχε η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της επί της Μπαϊρόιτ με 83-81 στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η Ένωση που για 39 λεπτά βρισκόταν να κυνηγά στο σκορ τους Γερμανούς (βρέθηκε πίσω με 40-54 στο 25΄), κατάφερε με ηγέτη τον Μάνι Χάρις και τον Ντούσαν Σάκοτα στο φινάλε να πετυχαίνει μεγάλα τρίποντα, να περάσει μπροστά και να πάρει τη νίκη.

Νίκη που σε συνδυασμό με τις επιτυχίες των Βενέτσια και Στρασμπούρ έστειλε την ΑΕΚ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έστω κι αν ισοβάθμισε στην 3η θέση με άλλες τρεις ομάδες και με ρεκόρ 8-6 προκρίθηκε. 

Με... αρχηγική παρέμβαση, η ΑΕΚ, η οποία ακολουθούσε στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και έδειχνε ανήμπορη για την πρόκριση, σημείωσε την ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα (σ.σ. επέστρεψε από το -14, 40-54, στο 25΄) και «άρπαξε» το εισιτήριο για τους «16».

Ο Ντούσαν Σάκοτα σημείωσε στον... επίλογο της αναμέτρησης τους 10 από τους συνολικά 20 πόντους του, ενώ αποκορύφωμα της εμφάνισης του ήταν το τρίποντο της ανατροπής στα 9΄΄ για τη λήξη (83-81).

Είχε προηγηθεί η εκτέλεση του Βασιλόπουλου από τα 6.75 στα 40΄΄, όπως και η μεγαλειώδης εμφάνιση του Μάνι Χάρις, ο οποίος με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ δεν επέτρεψε στη γερμανική ομάδα να οικοδομήσει μία διαφορά ασφαλείας. 

Από την Μπαϊρόιτ, που τερμάτισε στην 4η θέση του 3ου ομίλου και συνεχίζει και αυτή στη διοργάνωση (ρεκόρ 8-6), ξεχώρισε ο Γιορκ με 18 πόντους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις