IntelligentEngine: «Έξυπνοι» κινητήρες για αεροσκάφη

Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2018 17:24
REUTERS/Toby Melville

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το IntelligentEngine βασίζεται στην «πεποίθηση ότι οι κόσμοι της παραγωγής προϊόντων και των υπηρεσιών έχουν καταστεί τόσο στενά διασυνδεδεμένοι, που πλέον δεν διαχωρίζονται».

A- A A+

Το όραμά της για το μέλλον των αερομεταφορών παρουσίασε στο πλαίσιο του Singapore Airshow η Rolls Royce.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το IntelligentEngine βασίζεται στην «πεποίθηση ότι οι κόσμοι της παραγωγής προϊόντων και των υπηρεσιών έχουν καταστεί τόσο στενά διασυνδεδεμένοι, που πλέον δεν διαχωρίζονται».

«Επιπρόσθετα στον σχεδιασμό, τη δοκιμή και τη συντήρηση κινητήρων στον ψηφιακό τομέα, το όραμα IntelligentEngine θέτει ένα μέλλον όπου ένας κινητήρας θα είναι όλο και πιο διασυνδεδεμένος, “ενημερωμένος” και ικανός να “κατανοεί” (τις καταστάσεις), βοηθώντας στην παροχή μεγαλύτερης αξιοπιστίας και αποδοτικότητας».

Οι κινητήρες αυτοί, σύμφωνα με τη Rolls Royce, θα διασυνδέονται μεταξύ τους, καθώς και με το οικοσύστημα υποστήριξής τους, αλλά και με τον πελάτη, επιτρέποντας αμφίδρομη ανταλλαγή πληροφοριών. Παράλληλα, θα είναι «ενημερωμένοι» για τις συνθήκες λειτουργίας, τους περιορισμούς και τις ανάγκες του πελάτη, επιτρέποντάς τους να ανταποκρίνονται στο περιβάλλον τους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ακόμη, θα μπορούν να «μαθαίνουν» από τις εμπειρίες τους και από το δίκτυο στο οποίο βρίσκονται για να ρυθμίζουν τη λειτουργία/ συμπεριφορά τους και να επιτυγχάνουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πρωτοπορήσουμε στη δύναμη που έχει σημασία για τους πελάτες μας και το όραμα IntelligentEngine θα μας επιτρέψει να το κάνουμε. Έχουμε τους σωστούς ανθρώπους, τις σωστές δεξιότητες και τις σωστές υποδομές για να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία» είπε ο Ντόμινικ Χόργουντ, διευθυντής Customer and Services- Civil Aerospace της Rolls Royce.

Ως προς την επίτευξη των στόχων αυτών, σημαντικό ρόλο θα παίξει το R2 Data Labs της εταιρείας, που άρχισε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2017, χρησιμοποιώντας data analytics, τεχνικές machine learning και Τεχνητής Νοημοσύνης κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς