Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Σάλι Μπερίσα

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 11:23
A- A A+

«Η επίσκεψή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας», τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής κυρία ¶ννα Μπενάκη-Ψαρούδα υποδεχόμενη τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Σάλι Μπερίσα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας. «Η πρόθεση της χώρας σας να εισέλθει στην Ε.Ε. είναι προοπτική που στηρίζουμε θερμά. Η υπογραφή, πρόσφατα, του συμφώνου σύνδεσης και σταθερότητας της Αλβανίας με την Ευρώπη είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα, μόλις μας δοθεί η δυνατότητα, θα το επικυρώσουμε στη Βουλή των Ελλήνων», υπογράμμισε η κυρία Μπενάκη-Ψαρούδα. Σε ό,τι αφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ευχαρίστησή της για το γεγονός ότι «τα θέματα της ελληνικής μειονότητας βρίσκονται σε καλό δρόμο και βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες διαβίωσής της».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Σάλι Μπερίσα εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη, μεταξύ άλλων και προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για την ισχυρή υποστήριξη που έδωσε στην Αλβανία και τον Αλβανικό λαό τα χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας. «Έρχομαι εδώ ως μάρτυρας του γεγονότος ότι οι ελληνικές δημοκρατικές δυνάμεις από τις πρώτες μέρες του εκδημοκρατισμού υποστήριξαν ενεργά τις αλβανικές δημοκρατικές δυνάμεις και έδωσαν αφειδώς βοήθεια στους Αλβανούς για να πραγματοποιήσουν το όνειρο του μέλλοντος, την ένταξή τους στην Ευρώπη». Ο κ. Μπερίσα ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη στην πορεία της χώρας του προς την Ευρώπη.

«Είμαστε αποφασισμένοι», τόνισε, «να εφαρμόσουμε τη συμφωνία σύνδεσης και σταθερότητας με την Ε.Ε. που υπογράψαμε τον περασμένο μήνα θεωρώντας την ως συμβόλαιο ύψιστης σημασίας για το μέλλον της χώρας μας». Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας ο κ. Σάλι Μπερίσα υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί για την εδραίωση και παγίωση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, αλλά και των άλλων μειονοτήτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή