Συνάντηση Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της στις 18/9

Σειρά επαφών σε Πρίστινα και Βελιγράδι αύριο
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 14:24
A- A A+

Σειρά συναντήσεων σε Βελιγράδι και Πρίστινα θα έχει αύριο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, τον πρωθυπουργό Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, αξιωματούχους από το Κόσοβο, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της "Σερβικής Λίστας" Ολιβερ Ιβάνοβιτς, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χακίμ Θάτσι, τον αρχηγό του κόμματος "Ορα" Βετόν Σουρόι, καθώς και τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στο Κόσοβο, Γιόαχιμ Ρούκερ.

Αμέσως μετά η κ. Μπακογιάννη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, η κ. Μπακογιάννη θα έχει πλήθος επαφών με ξένους ομολόγους της.

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό της Αμπντουλάχ Γκιούλ, στο πλαίσιο της πρακτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια να συναντώνται οι δυο υπουργοί εναλλάξ στα γραφεία των Αντιπροσωπειών τους.

Η κ. Μπακογιάννη α έχει επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους της από την Αίγυπτο, το Ιράν, την Ισπανία, τη Συρία κ.α., ενώ θα παραθέσει γεύμα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα συμμετάσχει επίσης σε συνάντηση των ομολόγων της από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και στη συνάντηση της Ρωσίας με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή