Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις με την Αλβανία (1)

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 15:34
UPD:16:12
A- A A+

Πολύ καλές χαρακτήρισε τις ελληνοαλβανικές σχέσεις σε όλους τους τομείς, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, μετά τη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα για τη στήριξη που παρέχει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της γείτονος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, αλλά και ζητήματα που αφορούν τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Διμερή συμφωνία συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, παρουσία των δύο πρωθυπουργών υπέγραψαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας Γκεντς Ρούλι http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/13/1240709.htm .

Οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν ικανοποιητικές τις διμερείς σχέσεις στον τομέα της οικονομίας και του εμπορίου, οι οποίες όμως μπορούν να βελτιωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε επενδυμένο κεφάλαιο στην Αλβανία (με το 27% στο σύνολο των ξένων επενδύσεων) και είναι ο δεύτερος σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Αλβανίας.

Το πρωί ο κ. Σαλί Μπερίσα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/13/1240674.htm , ενώ το απόγευμα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή