Πόλο: Στο φάιναλ 6 με πρωτιά η Εθνική Γυναικών

Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2018 12:38
UPD:15:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ
A- A A+

Συναρπαστικό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Β΄ ομίλου της προκριματικής φάσης του Europa Cup στο κλειστό κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου, το πρωί της Κυριακής, ανάμεσα στην Εθνική Γυναικών και την Ιταλία, που έληξε ισόπαλο 11-11.

Μια «γλυκιά» ισοπαλία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που ήταν αρκετή για να της δώσει την πρωτιά στη βαθμολογία του ομίλου και κατ΄ επέκταση την απευθείας πρόκριση στην τετράδα και τους ημιτελικούς της τελικής φάσης (φάιναλ 6), που θα διεξαχθεί το τριήμερο 23-25 Μαρτίου.

Στην τελική φάση, από το συγκεκριμένο όμιλο, προκρίθηκαν επίσης η Ουγγαρία (2η) και η Ιταλία (3η). Η ελληνική ομάδα είχε εκρηκτικά διαστήματα στο παιχνίδι της, είχε όμως και κενά που δεν της επέτρεψαν να τελειώσει τον όμιλο με το απόλυτο των νικών. 

Στο ξεκίνημα η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει 1-4, καθώς δεν λειτουργούσε καλά η άμυνα και υπήρξε αστοχία από καλές θέσεις σε περιφέρεια και φουνταριστό (τρία δοκάρια η Ασημάκη), ενώ ήταν καλή η τερματοφύλακας των Ιταλίδων.

Στη συνέχεια, όμως, η Εθνική μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, εμφάνισε τη γνωστή ατσάλινη άμυνα και μετά το 2-5 έτρεξε ένα σερί 7-0, με πλουραλισμό στην επίθεση, περνώντας μπροστά με 9-5 στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου.

Στη συνέχεια έχασε πάλι τη σπιρτάδα της και έδωσε την ευκαιρία στις Ιταλίδες να κάνουν το δικό τους σερί 4-0 και να ισοφαρίσουν σε 9-9, στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Οι Ελευθεριάδου και Χυδηριώτη έδωσαν πάλι προβάδισμα με 11-9, αλλά η καλύτερη παίκτρια των Ιταλίδων, η Γκαριμπότι, με δύο γκολ ισοφάρισε στο τελικό 11-11.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις