Συνάντηση Φώλια με τον Αλβανό υπ. Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 17:56
A- A A+

Θέματα οικονομικής συνεργασίας συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας, και ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας Γκενκ Ρούλι.

Στη συνάντηση, ο κ. Φώλιας, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού θεσμικού οικονομικού πλαισίου στην γείτονα χώρα, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να στηριχθούν οι επενδύσεις, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει υποστήριξη στην προσπάθεια της Αλβανίας να εισέλθει στη Ε.Ε.

Ο κ. Φώλιας παρουσίασε επίσης στον Αλβανό υπουργό όλα τα πλεονεκτήματα και τα κίνητρα που παρέχει ο επενδυτικός νόμος και εμφανίσθηκε πρόθυμος να στηρίξει τις προσπάθειες μεταρρύθμισης της αλβανικής κυβέρνησης για την οικονομία, παρέχοντας την τεχνογνωσία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.

Όπως επίσης σημείωσε ο Ελληνας υφυπουργός, για την ανάπτυξη συνεργασιών και επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην Αλβανία απαιτείται σταθερό και φιλικό επιχειρηματικό κλίμα στη τοπική αγορά.

Από τη πλευρά του ο κ.Ρούλι ευχαρίστησε την Ελλάδα για την οικονομική υποστήριξη που παρείχε στην χώρα του όλα αυτά τα χρόνια και εξέφρασε την επιθυμία του για προσέλκυση επενδύσεων κυρίως στους τομείς υποδομών και ενεργείας.

Προτεινόμενα για εσάς