Τα αλβανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μπερίσα στην Αθήνα

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2006 19:07
A- A A+

Η αλβανική εφημερίδα Γκαζέτα Σκιπτάρε σε άρθρο της με τίτλο «Υπόσχεση της Ελλάδας για την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης» και υπότιτλο «Με ερωτηματικό το "Τσάμικο" και οι "εκταφές"», μεταξύ άλλων, τονίζει για την επίσκεψη του αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα: «Τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση ότι σε αυτές τις συναντήσεις θα συζητηθεί και το θέμα των νεκροταφείων των Ελλήνων στρατιωτών στο Νότο της Αλβανίας, αλλά αυτό το θέμα αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της προσοχής, λαμβάνοντας υπόψη την αντίδραση του Υπουργού Αμυνας της Ελλάδος, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες ανέβαλε την επίσκεψή του στην Αλβανία λόγω της δυσαρέσκειας που έχει προκληθεί από το θέμα αυτό. Δεν είναι γνωστό εάν ο Πρωθυπουργός Μπερίσα θα αναφερθεί στο "Τσάμικο", ένα πρόβλημα το οποίο, όσες φορές τίθεται στο τραπέζι των συνομιλιών, δημιουργεί προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Η εφημερίδα «Σέκουλι» σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Μπερίσα στην Ελλάδα, τίποτα το καινούριο για τους Τσάμηδες», τονίζει ότι «ο Πρωθυπουργός Μπερίσα δεν υποσχέθηκε τίποτα το καινούριο στη στάση του σχετικά με το "Τσάμικο" κατά τη χθεσινή συνάντηση του με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος, Κ. Στεφανόπουλο».

Η «Ριλίντια Ντεμοκρατίκε», όργανο του κυβερνώντος κόμματος, τονίζει ότι χθες το βράδυ ο Αλβανός Πρωθυπουργός συναντήθηκε με Ελληνες επιχειρηματίες.

Η εφημερίδα «Shqip» σχολιάζει ότι «η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μπερίσα στην Αθήνα έχει ενδιαφέρον, λαμβάνοντας υπόψη τις διακυμάνσεις των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας την περίοδο που ο Μπερίσα ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

Τέλος, η «Ζερι ι Πόπουλιτ», όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε άρθρο της με τίτλο «Ο Μπερίσα έστειλε τραγουδιστές στην Αθήνα για να τον υποδεχθούν», αναφέρει ειρωνικά ότι «ο Πρωθυπουργός Μπερίσα έστειλε τραγουδιστές και χορευτές για να τον υποδεχθούν στην Αθήνα. Απογοητευμένος από την επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες στην Ιταλία, όπου ταξίδεψε με λεωφορείο, ο Μπερίσα πήρε μέτρα προκειμένου να μην βρεθεί σε ίδια δύσκολη θέση και στην Αθήνα. Το γραφείο Τύπου του Αλβανού Πρωθυπουργού ενημέρωσε ότι η επίσκεψη αυτή γίνεται με πρόσκληση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Καραμανλή, αλλά από την αλβανική πλευρά λήφθηκαν μέτρα για εορταστική υποδοχή του Μπερίσα στην ελληνική πρωτεύουσα όχι από τους Έλληνες, αλλά από τους Αλβανούς που ο Μπερίσα πήρε μαζί του».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή