Euroleague: Κατάρρευση (74-95) Παναθηναϊκού στη Γερμανία

Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 22:55
UPD:23:27
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Αγνώριστος επί τα χείρω ο Παναθηναϊκός, υπέστη βαριά ήττα στη Γερμανία από την Μπάμπεργκ με 74-95 και είδε το ρεκόρ του στη φετινή Ευρωλίγκα να πέφτει στο 13-8 ελέω της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι, που δεν ήταν στον πάγκο λόγω ιατρικού προβλήματος.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές και σημαντικές απουσίες (Ραντόσεβιτς, Μίτροβιτς, Τέιλορ, Χάρις), όμως η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ όχι απλώς δεν κατόρθωσε να το εκμεταλλευτεί, αλλά έπεσε θύμα της θεωρητικά αποδυναμωμένης αντιπάλου του, που είχε πάθος, έπαιξε καλό μπάσκετ και έφτασε κοντά στην «κατοστάρα».

Για τους «πράσινους» πήγε στράφι η μεγαλειώδης εμφάνιση του Νικ Καλάθη, που έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 31 πόντους. Η Μπάμπεργκ επέλεξε να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι και δικαιώθηκε, αφού οι ψηλοί της έκαναν... πάρτι στις ρακέτες και ιδιαίτερα ο Μούσλι, ο οποίος σκόραρε με κάθε τρόπο στα πρώτα λεπτά, κρατώντας την ομάδα του μπροστά.

Οι Γερμανοί άφησαν τα σουτ των αντιπάλων τους και δικαιώθηκαν. Ο Παναθηναϊκός είχε 2/14 τρίποντα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, είχε χάσει τη μάχη των ριμπάουντ (20 - 9 στην ανάπαυλα) και όλες τις προσωπικές μονομαχίες και με τον Ρούμπιτ να παραλαμβάνει τη... σκυτάλη από τον Μούσλι, δεν είχαν πρόβλημα να παραμείνουν σε θέση οδηγού.

Η Μπάμπεργκ προηγήθηκε 42-32 στο 20΄, αλλά η αλλαγή στην άμυνα (ζώνη 3-2) από τον Πασκουάλ «βραχυκύκλωσε» τους γηπεδούχους και επέτρεψε στον πρωταθλητή Ελλάδας να ισοφαρίσει, χάρις στις ενέργειες του Καλάθη, σε 48-48 στο 27΄. Δύο τρίποντα του Ράιτ, όμως, καθώς και η δράση του Ρούμπιτ έφεραν το 65-55 στο 33΄ και σφράγισαν τη μοίρα του αγώνα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε στερέψει από ψυχολογία κι ενέργεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις