Πρώτη στην πρόθεση ψήφου για την υπερνομαρχία η Φώφη Γεννηματά

Σύμφωνα με το βαρόμετρο της VPRC
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 09:45
A- A A+

Πρώτη στην πρόθεση ψήφου για την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, με 37,5%, βρίσκει τη Φώφη Γεννηματά το βαρόμετρο της VPRC, του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής. Ακολουθεί ο Αργύρης Ντινόπουλος με 21% και οι Γιάννης Πανούσης, Γιώργος Μαυρίκος και Βαγγέλης Παπαδόπουλος από 3%. Ποσοστό 1,5% παρουσιάζεται αναποφάσιστο, 5,5% λευκό και άκυρο, ενώ 13% δεν απαντά.

Η κ. Γεννηματά παρουσιάζει υψηλή συσπείρωση στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς και 17% στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Αντίθετα ο Αργύρης Ντινόπουλος έχει χαμηλή συσπείρωση σε όσους ψήφισαν ΝΔ το 2004 (51%) και μικρότερη διείσδυση στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ με μόλις 4%. Στην παράσταση νίκης η κ. Γεννηματά προηγείται με 51%, ακολουθεί ο Αργύρης Ντινόπουλος με 15%, ενώ 34% δεν απαντά.

Τέλος για την επιλογή υπερνομάρχη το 60% πιστεύει ότι μετράει η προσωπικότητα.

Aκόμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 42% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ζωή στο λεκανοπέδιο παρέμεινε στάσιμη τα τελευταία χρόνια, το 30% ότι καλυτέρευσε ενώ το 26% ότι χειροτέρευσε. Επίσης το 49% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι μετανάστες πρέπει να ψηφίζουν ενώ 35% πιστεύει ότι δεν πρέπει να τους δοθεί δικαίωμα ψήφου.

«Οι πολίτες μας στηρίζουν και μας εμπιστεύονται» σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο Αργύρης Ντινόπουλος δήλωσε: « Είμαστε στην αρχή της προεκλογικής αναμέτρησης».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή