Euroleague: «Κόκκινοι» καρχαρίες κατασπάραξαν τη Φενέρ

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 23:00
UPD:02/02/2018 00:07
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ένας απίθανος Ολυμπιακός, που πραγματοποίησε μακράν την κορυφαία φετινή εμφάνισή του και μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα, διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ με 95-70, βελτίωσε το ρεκόρ του στην κανονική περίοδο σε 14-7 και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, έχοντας νικήσει δύο φορές φέτος την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου σούταραν με 76,5% από τη γραμμή του τρίποντου (13/17), σε μια ονειρεμένη επιθετικά βραδιά γι΄ αυτούς, απέναντι στην καλύτερη (μαζί με τη δική τους) άμυνα της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός ξέσπασε μετά τις τελευταίες αποτυχίες του σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και ξαναμπήκε σε τροχιά τετράδας.

Οι «ερυθρόλευκοι» στήριξαν την επιτυχία τους στην καταπληκτική άμυνα που έπαιξαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, μέσω της οποίας βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πλησιάσουν την «κατοστάρα» απέναντι σε μια άμυνα όπως είναι αυτή της τουρκικής ομάδας.

Όσοι χρησιμοποιήθηκαν ανταποκρίθηκαν άψογα στους ρόλους τους, έδειξαν αθλητικό εγωισμό αλλά παράλληλα έπαιξαν και ομαδικά, με αποτέλεσμα η Φενέρ να βρεθεί στο καναβάτσο πολύ νωρίς, σε ένα κατάμεστο γήπεδο που χειροκρότησε θερμά παίκτες και προπονητή.

Ο Ολυμπιακός «χαλάρωσε» μόνο στη δεύτερη περίοδο, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κλείσουν το ημίχρονο στο -9 (36-45) από το -16 (18-34) που είχαν βρεθεί να χάνουν στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο ίδιο διάστημα ήταν η ευστοχία του Μπόμπι Ντίξον, που ήρθε από τον πάγκο, η οποία κράτησε τη Φενέρ κοντά στο σκορ.

Από εκεί και ύστερα, όμως, οι γηπεδούχοι θύμισαν τσουνάμι και με το πόδι στο γκάζι ως τη λήξη διέλυσαν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν οι Σπανούλης και Στρέλνιεκς με 19 πόντους έκαστος, ενώ οι Πρίντεζης και ΜακΛίν πρόσθεσαν από 12.

Από την ομάδα του Ομπράντοβιτς ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Μπόμπι Ντίξον με 24 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε απογοητευτική παρουσία και συμμετείχε στο παιχνίδι για 7:52΄΄, μόνο στο πρώτο ημίχρονο, με απολογισμό 0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, ένα ριμπάουντ και τρεις ασίστ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις