«Μηδενική ανοχή στη διαφθορά, το μήνυμά μας έχει περάσει στην κοινωνία»

Καραμανλής: «Αυτοί που νομιμοποίησαν
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 11:55
UPD:12:34
A- A A+

«Μηδενική ανοχή στη διαφθορά, το μήνυμά μας έχει περάσει στην κοινωνία», τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε βουλευτές της ΝΔ, στους οποίους παρέθεσε δείπνο σε εξοχικό κέντρο στη Νέα Μάκρη.

Η διαφθορά δεν ενέσκηψε τώρα, είναι φαινόμενο που γιγαντώθηκε τα χρόνια που πέρασαν, αλλά κουκουλωνόταν, παρατήρησε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας πως η διαφορά του χθες με το σήμερα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ανεχόταν την διαφθορά και την συγκάλυπτε, ενώ «εμείς την καταπολεμούμε και την αποκαλύπτουμε». «Οι πολίτες βλέπουν τη διαφορά του χθες με το σήμερα, καταγγέλλουν τα φαινόμενα διαφθοράς γιατί μας εμπιστεύονται, γιατί ξέρουν ότι δεν χαριζόμαστε σε κανέναν όποιος και αν είναι όσο ψηλά κι αν βρίσκεται», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αυτοί που άλλαξαν τον αξιακό κώδικα της κοινωνίας που νομιμοποίησαν "δωράκια" και μίζα, που εξέπεμψαν μηνύματα ασυδοσίας και ατιμωρησίας δεν μπορούν να παριστάνουν σήμερα τους καταγγέλλοντες, έχουν τεράστια ευθύνη γιατί δυστυχώς καλλιέργησαν τη νοοτροπία της "αρπαχτής". Είναι καταγγελλόμενοι και γι' αυτό δεν πείθουν κανέναν».

Οι πολίτες, πρόσθεσε, γνωρίζουν την καθημερινή μάχη της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς. «Γνωρίζουν και μας εμπιστεύονται σ' αυτή τη μάχη που δίνουμε. Τους θέλουμε δίπλα μας σ' αυτόν τον αγώνα, έναν αγώνα διαρκείας. Συνεχίζουμε να είμαστε αμείλικτοι στα φαινόμενα της μίζας και της διαφθοράς, βρισκόμαστε σε κατά μέτωπο σύγκρουση με όλους αυτούς που δεν σέβονται τους πολίτες και τον ιδρώτα τους».

Ο πρωθυπουργός δέχτηκε τα χρόνια πολλά από τους βουλευτές του, καθώς έκλεισε τα 49 του χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή