Παπανδρέου: Προσωπική, συμβολική και θαρραλέα η απόφαση Σκανδαλίδη

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 13:00
A- A A+

Συνάντηση με τον Κώστα Σκανδαλίδη, μετά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα και από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, είχε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο Κώστας Σκανδαλίδης πήρε μια προσωπική, αλλά και συμβολική και θα έλεγα πολύ θαρραλέα απόφαση. Η πολιτική, τελικά, είναι στάση ζωής για κάποιες αξίες που ο καθένας μας εκπροσωπεί. Νομίζω ότι αυτές τις μέρες η στάση ζωής στην πολιτική έχει ιδιαίτερη σημασία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε αναφερόμενος στην κίνηση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων: «Είναι σίγουρα μια κίνηση προσφοράς, διάθεσής του, και βούλησής του να προσφέρει στον πολίτη, στη γειτονιά, την Αθήνα, για να γυρίσει σελίδα η Αθήνα και να μπορέσει να δεί καλύτερες μέρες. Τον ευχαριστώ για την προσφορά του και βεβαίως και ως απλό μέλος, όπως λέει και ο ίδιος πια, θα συνεχίσουμε την συνεργασία και του εύχομαι μεγάλη νίκη στην Αθήνα».

Από την πλευρά του ο κ. Σκανδαλίδης, ερωτηθείς για το «θέμα αξιοπιστίας» που έθεσε ο αντιπαλός του στις δημοτικές εκλογές, Νικήτας Κακλαμάνης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ στην πολιτική μου διαδρομή, το γνωρίζει ο κάθε πολίτης και ιδιαίτερα οι πολίτες της Αθήνας, υπηρέτησα αρχές και αξίες και ιδέες από όποιο μετερίζι κι αν χρειάστηκε να γίνει αυτό και από όποιο μετερίζι και να χρειάστηκε και απαιτούσε η κοινωνία. Εμεινα πάντα πιστός σε αυτές τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες μου. Δεν άλλαζα σημαίες ευκαιρίες ανά διετία, τριετία ή τετραετία, ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν αλλάζει, η Αθήνα αλλάζει και αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση».

«Σε αυτήν την φάση», πρόσθεσε ο κ. Σκανδαλίδης, «υπηρετώ με όλες τις δυνάμεις μου την αυτοδιοίκηση και η πράξη μου έχει ιδιαίτερη συμβολική, πραγματική και ουσιαστική σημασία γιατί ακριβώς θέλει να ξεβολέψει τους πολιτικούς από τα οφίτσια και τα αξιώματά τους. Το πού θα χρειαστεί και σε ποιό μετερίζι να προσφέρω στα επόμενα χρόνια θα το δούμε, αλλά πιστεύω ότι οι Αθηναίοι μπορούν να με εκλέξουν δήμαρχο με την ψήφο τους και όπως έχω πει, χρειάζομαι δύο τετραετίες για να αλλάξω την Αθήνα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή