UEFA: Ερευνα για τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της Χαρτς για το ματς με την ΑΕΚ

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 15:59
A- A A+

Έρευνα για τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη της Χαρτς, Βλάντιμιρ Ρομάνοφ, κατά του διαιτητή του επαναληπτικού αγώνα της ομάδας του με την ΑΕΚ στην Αθήνα για τα προκριματικά του Champions League, θα διενεργήσει η UEFA.

O ιδιοκτήτης της σκωτσέζικης ομάδας αποδίδει τον αποκλεισμό της από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, στις αποφάσεις του Ρώσου διαιτητή,Γιούρι Μπασκάκοφ, στον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τέτοια διαιτησία ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου, όταν ο διαιτητής μας είπε πως δεν τον είχαμε πληρώσει για έναν αγώνα στη Λετονία και γι’αυτό αποφάσισε να μας θάψει. Η πρώτη μας αντίδραση ήταν να πιστέψουμε πως ο καημένος ο άνθρωπος επηρεάστηκε από τον πολύ ήλιο στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας διαιτητής που πρόσφατα είχε τιμωρηθεί από τη ρωσική ομοσπονδία ορίστηκε για έναν αγώνα προκριματικών του Champions League. Αναρωτιέμαι ποιος τον βοήθησε. Απέβαλε δύο παίκτες μας, αλλά ακόμη και τότε ήμασταν καλύτεροι. Όταν αντιλήφθηκε πως με μόνο οκτώ παίκτες και έναν τερματοφύλακα μπορούσαμε ακόμη να νικήσουμε έκανε δώρο στην ΑΕΚ ένα πέναλτι, μετά από το οποίο ακόμη και οι Έλληνες οπαδοί άρχισαν να αποδοκιμάζουν και να αποχωρούν από το γήπεδο», ισχυρίστηκε ο Λιθουανός ιδιοκτήτης της ομάδας του Εδιμβούργου.

«Έχουμε λάβει υπόψη μας τους ισχυρισμούς του κυρίου Ρομάνοφ και θα τους εξετάσουμε. Υπάρχει μια πληθώρα πειθαρχικών μέτρων που μπορούμε να λάβουμε εναντίον του, όπως έγγραφη επίπληξη, πρόταση μομφής, πρόστιμο ή και διαθεσιμότητα. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει υπόθεση και δεν πρέπει να πιθανολογούμε. Θα εξετάσουμε τις δηλώσεις αυτές, αν και δεν ξέρω ακριβώς πότε», δήλωσε εκπρόσωπος της UEFA, ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση εκπροσώπου της σκωτσέζικης ομοσπονδίας.

Σε περίπτωση πάντως που ο Ρομάνοφ δεν παρουσιάσει αποδείξεις για τις καταγγελίες του κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις