Σύγχρονο δουλεμπόριο από σεΐχηδες

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 17:34
A- A A+

Δικαστική διαδικασία άρχισε στις ΗΠΑ κατά του εμίρη του Ντουμπάι και του αδελφού του, με την κατηγορία ότι έκαναν σκλάβους περίπου 30.000 παιδιά τα τελευταία 30 χρόνια, για να τα χρησιμοποιήσουν σε αγώνες με καμήλες, σύμφωνα με αμερικανούς δικηγόρους.

Βάσει του κατηγορητηρίου, το οποίο στηρίζεται στη διεθνή νομοθεσία που απαγορεύει τη δουλεία και την παιδική εργασία, κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή είναι ο εμίρης του Ντουμπάι και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχης Μοχάμαντ Μπεν Ράσεντ αλ Μάκτουμ, ο αδελφός του σεΐχης Χαμντάν Μπεν Ράσεντ αλ Μάκτουμ.

Βάσει του κατηγορητηρίου "αγόρια, μερικά ηλικίας μόλις δύο ετών, αρπάζονταν από την οικογένειά τους, και κρατούνταν δια της βίας σε καταυλισμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στους οποίους εκπαιδεύονταν για τις καμηλοδρομίες".

Ορισμένα παιδιά έπεφταν επίσης θύματα σεξουαλικών ωμοτήτων, σε ορισμένα χορηγούνταν σε ενέσιμη μορφή ορμόνες για να μην αναπτύσσονται, ή ορισμένα τα άφηναν να λιμοκτονούν για να παραμένουν αδύνατα, προστίθεται στο κατηγορητήριο.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται στο Μαϊάμι καθώς διαθέτουν ιδιοκτησίες στη Φλόριντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή