Τα αλβανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μπερίσα στην Αθήνα

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 18:33
A- A A+

Η αλβανική εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε» σε κύριο άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα, επιτροπή μόνο για τις περιουσίες των Αλβανών», τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο Πρωθυπουργός Μπερίσα κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο θέμα των περιουσιών των Αλβανών στην Ελλάδα. Για αυτό το θέμα, καθώς επίσης και για την ανησυχία της ελληνικής πλευράς σχετικά με τα νεκροταφεία των Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο στην Αλβανία αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπών και η συνεργασία μεταξύ τους. Τη σύσταση των κοινών επιτροπών, υποσχέθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και τον Μάιο του 2004 κατά τη συνάντησή του με τον τότε Πρωθυπουργό Νάνο όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε επίσημα την Αθήνα».

Η ίδια εφημερίδα, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Αλβανία–Ελλάδα, σύνδεση μέσω σιδηροδρομικής γραμμής», στο οποίο επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Ελλάδος Παπούλιας διατύπωσε την ιδέα για σύνδεση της Ελλάδος με την Αλβανία μέσω σιδηροδρομικής γραμμής και ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός καλωσόρισε την ιδέα αυτή και δεσμεύτηκε ότι η αλβανική κυβέρνηση θα εξετάσει με σοβαρότητα τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπτάρε» σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ελλάδα, κτήρια χωρίς ενοίκια για αλβανικά σχολεία», αναφέρεται στη συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Παιδείας της Ελλάδος Γιαννάκου και του Αλβανού ομολόγου της Πόλλο.

Η «Shqip» σε άρθρο της με τίτλο «Αθήνα: «Βοήθεια για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.» αναφέρεται κυρίως στη δήλωση του Ελληνα Πρωθυπουργού για την υποστήριξη της Ελλάδος για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., καθώς επίσης σε θέματα που αφορούν τους αλβανούς μετανάστες.

Η ίδια εφημερίδα, σε άρθρο της με τίτλο «Ο Πρόεδρος Παπούλιας κεντρίζει τον Μπερίσα για την επίσκεψή του στην Τουρκία» τονίζει κατ' αρχήν ότι «ο Πρόεδρος της Ελλάδος Κ. Παπούλιας κέντρισε με διπλωματικό τρόπο τον Αλβανό Πρωθυπουργό Μπερίσα σχετικά με την επίσκεψή του στην Τουρκία πριν επισκεφθεί την Ελλάδα... Δήλωσε ότι "οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών έχουν μια μακρά ιστορία από τον κοινό πόλεμο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και εγώ προσωπικά δίνω ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη αυτή της σχέσης"».

Τέλος, η εφημερίδα «Shqip» σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Μπερίσα υπόσχεται στους αλβανούς μετανάστες τη διπλή υπηκοότητα και αλβανικά σχολεία», αναφέρεται σε συνάντηση του Μπερίσα με εκπροσώπους των αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή