«Μάχη» στο Κογκρέσο για την αντιτρομοκρατική νομοθεσία

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2006 18:36
A- A A+

Ο Λευκός Οίκος φαίνεται να κέρδισε μία κρίσιμη αναμέτρηση στην προσπάθεια του να αποσπάσει τις ευλογίες του Κογκρέσου σχετικά με το πρόγραμμα της παρακολούθησης των τηλεφωνικών κλήσεων από τις ΗΠΑ προς το εξωτερικό, που προωθεί ο πρόεδρος Τζώρτζ Μπους, συνάντησε όμως σφοδρή αντίδραση από ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών όσον αφορά στην πρόθεσή του να παραπέμψει σε δίκη ύποπτους για τρομοκρατική δράση που κρατούνται στη βάση του Γκουντάναμο.

Το αντιφατικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί τον δύσκολο δρόμο που πρέπει να διανύσει ο Λευκός Οίκος προκειμένου να πείσει τους σκεπτικιστές Ρεπουμπλικάνους να εγκρίνουν τα δύο μείζονα αντιτρομοκρατικά μέτρα της ατζέντας Μπους, ενώ απομένουν μόλις δύο μήνες για την διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο Λευκός Οίκος εστιάζει πλέον τις ενέργειες του στο Κογκρέσο στην προσπάθεια να φέρει στο επίκεντρο της προσοχής της κοινής γνώμης την εθνική ασφάλεια, και όχι τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο Μπους μεταβαίνει σήμερα στο Κογκρέσο, όπου θα ζητήσει σε ομιλία του την υποστήριξη των προτάσεών του.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή