Λος Άντζελες: «Έρχεται» το μουσείο των selfies

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 13:58
UPD:14:08
A- A A+

Την κουλτούρα των «αυτό-πορτρέτων» επιδιώκει να εξερευνήσει ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία των selfies, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του τον Απρίλιο στο Λος Άντζελες.

Πρόκειται για δημιουργία των Τόμι Χόντον και Ταΐρ Μαμέντοφ, οι οποίοι επιθυμούν να εξετάσουν την ιστορία των selfies και γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να αναπαράγουν εικόνες του εαυτού τους.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την προέλευση των selfies μέσα από τον φακό της τέχνης, της ιστορίας, της τεχνολογίας και του πολιτισμού, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να… βγάλουν και τις δικές τους selfies.

Η ιδέα για τη δημιουργία του μουσείου γεννήθηκε όταν οι Χόντον και Μαμέντοφ έμαθαν πως περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν selfies με τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, απ' όσους βγάζουν φωτογραφία το ίδιο το έργο τέχνης.

Το Μουσείο των 8.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο πρόκειται να στεγαστεί σε πρώην πολυκατάστημα, θα χωρίζεται σε δύο τμήματα.

  1. ένα «timeline» της selfie από την πρώτη ζωγραφιά σε σπήλαιο έως το Facebook και τις κάμερες των κινητών
  2. έργα καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την κουλτούρα των selfies.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν ότι το πρώτο φωτογραφικό αυτο-πορτρέτο έβγαλε το 1839 ο Αμερικανός κατασκευαστής λαμπτήρων και πρωτοπόρος φωτογράφος, Ρόμπερτ Κορνέλιους, ο οποίος έπρεπε να μείνει ακίνητος 15 λεπτά για την απεικόνιση με την τεχνική της «δαγεροτυπίας».

Επίσης, τμήμα του μουσείου είναι αφιερωμένο σε δυστυχήματα που συνδέονται με selfies και τα οποία οδήγησαν στον θάνατο περισσότερων από 300 ανθρώπων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή