Σφαιρόπουλος: Το αποτέλεσμα κρίθηκε από τη διαιτησία

Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 22:14
A- A A+

Πεπεισμένος ότι οι αποφάσεις των διαιτητών έκριναν το αποτέλεσμα του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός εμφανίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, καθώς ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έπνεε μένεα ήδη αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης.

«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο πως το έκρινε η διαιτησία. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός σκόραρε μόνο δύο δίποντα στην πρώτη περίοδο. Δεν μπορούσε να σκοράρει και η διαιτησία τον έστελνε συνέχεια στις βολές. Φορτώσαν τους ψηλούς μας με φάουλ. Κρατήσαμε όσο μπορούσαμε», ξεκίνησε το σχολιασμό του.

«Στην τρίτη περίοδο είδαμε και τον κ. Πηλοΐδη να μπαίνει στην συνισταμένη των κ.κ. Αναστόπουλου και Παναγιώτου. Τα κριτήρια ήταν διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός έβαλε δύο τρία σουτ και μέχρι να βρει ρυθμό είχε τη βοήθεια της διαιτησίας. Όταν πήρε τη διαφορά ήταν λογικό η διαιτησία να δώσει δύο-τρεις βολές», συνέχισε.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των βολών που σουτάρει ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, απάντησε: «Δηλαδή ο Παναθηναϊκός σουτάρει λίγες  βολές; Έχετε δει ο Παναθηναϊκός να σουτάρει λιγότερες βολές; Είδα στο προηγούμενο παιχνίδι τον προπονητή (Γιασικεβίτσιους) να διαμαρτύρεται. Πώς το δικαιολογείτε;».

Σε άλλη ερώτηση για το πώς εξηγεί τις αποφάσεις των διαιτητών είπε ότι «φανταστείτε τι έχει να γίνει», υπονοώντας τα πλέι οφ. «Σας είπα πότε άρχισε ο Ολυμπιακός να σουτάρει βολές. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό, τον προπονητή του και τους ανθρώπους του και το έχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα ήταν θέμα διαιτησίας. Τα κριτήρια δεν ήταν τα ίδια από την αρχή ως το τέλος», δήλωσε.

Όσο για το αγωνιστικό σκέλος, υπογράμμισε ότι «ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στην άμυνά μας. Δεν είχε δημιουργία. Είχε 9 ασίστ και 10 λάθη μέσα στην έδρα του».

Παράλληλα, έδωσε την εξήγησή του για το ντεφορμάρισμα του Ολυμπιακού: «Έχω εξηγήσει πολλές φορές πως είμαστε σε κάμψη επειδή κάποιοι παίκτες είναι επιβαρυμένοι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Πριν από ένα μήνα, από τους 16 παίκτες με συμβόλαιο σε έναν αγώνα είχαμε 9».

Και συνέχισε: «Αυτοί που ήταν τραυματίες δεν έχουν βρει ρυθμό,  π.χ. ο Μιλουτίνοφ δεν έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό, ήταν ένα μήνα έξω. Οι άλλοι που έπαιζαν γι΄ αυτόν είναι κουρασμένοι. Τα συνεχόμενα παιχνίδια μάς έφεραν αυτό το ντεφορμάρισμα. Πιστεύω πως η ομάδα θα παίξει καλύτερα. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα και στους τρεις στόχους».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις