Αράπογλου: Μέλος επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης ο Αναγνωστόπουλος

Κατά την πρώτη τετραετία Παπαγεωργόπουλου - «Αυτά τα πράγματα εμένα δεν με αφορούν» λέει ο δήμαρχος
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 16:07
A- A A+

Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος -ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, και στενός συνεργάτης του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη- διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Θεσσαλονίκης, την πρώτη τετραετία (1998-2002) του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υποψήφια δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου.

Η κ. Αράπογλου κάλεσε τον κ. Παπαγεωργόπουλο να απαντήσει με ποια κριτήρια όρισε ως λαϊκό μέλος της Επιτροπής τον κ. Αναγνωστόπουλο και ποια ήταν τα αποτελέσματα της συμμετοχής του σε αυτή.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα πράγματα εμένα δεν με αφορούν. Είναι θέματα της ελληνικής δικαιοσύνης και πρέπει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να πέσει βαρύς, όπου πρέπει να πέσει. Να πέσει ταχύτατα και να είναι ιδιαίτερα βαρύς».

Αν έφταιξε ο κ. Αναγνωστόπουλος, θα τιμωρηθεί, τόνισε από την πλευρά του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, μετά την υποστήριξη που παρείχε στο φίλο και συνεργάτη του μιλώντας χθες στο TV100 http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/15/1241553.htm .

Ερωτηθείς γιατί δεν βγήκε από την πρώτη μέρα των αποκαλύψεων να κάνει κάποιο σχόλιο, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε ότι έχει ανθρώπινες αξίες και ότι υπέστη ψυχολογικό σοκ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αν έχει κάποιος στοιχεία για τη Νομαρχία και για οποιονδήποτε, θα πρέπει να τα καταθέσει στη δικαιοσύνη.

Σχετικά με τις καταγγελίες του πρώην προϊστάμενου της διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας, Ηλία Τιχαλάκη, για μειώσεις προστίμων, ο νομάρχης σχολίασε ότι ο νόμος δίνει αυτή τη δυνατότητα και έθεσε ερωτηματικά γιατί οι καταγγελίες αυτές δεν έγιναν νωρίτερα, αλλά έρχονται στο προσκήνιο ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή