Ρωσία: Υπό κράτηση τέθηκε ο Ναβάλνι

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 15:40
UPD:17:37
REUTERS/TATYANA MAKEYEVA
A- A A+

Υπό κράτηση τέθηκε ο Ρώσος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, λίγη ώρα αφότου έφθασε σε συγκέντρωση οπαδών του κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στο κέντρο της Μόσχας, όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

«Με συλλαμβάνουν. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία. Ελάτε στην Τβερσκάγια. Δεν έρχεστε εδώ για μένα, αλλά για σας και το μέλλον σας», ανέφερε στην ανάρτησή του, καλώντας σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά του Ρώσου προέδρου.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε εισβάλει στα γραφεία του Ναβάλνι, επικαλούμενη αναφορές για απειλή βόμβας, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκε έφοδος και σε διαμέρισμά του.

Τελικώς ο Ναβάλνι τέθηκε υπό κράτηση στην οδό Τβερσκάγια, κύρια αρτηρία του κέντρου της Μόσχας, όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του.

EURONEWS

Παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι υποστηρικτές του, ο Ναβάλνι οδηγήθηκε σε κλούβα από κρανοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι τον έριξαν στο έδαφος, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ναβάλνι, στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας συγκεντρώθηκαν περίπου 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου (1.000 σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και αρκετές εκατοντάδες σύμφωνα με το Reuters), αγνοώντας τους αστυνομικούς που τους ζητούσαν από τα μεγάφωνα να διαλυθούν.

Και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ναβάλνι, ενώ σχεδόν 250 άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή