Open Αυστραλίας: Θρίαμβος του Φέντερερ στον τελικό

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 14:30
UPD:15:06
REUTERS/EDGAR SU
A- A A+

Ο Βασιλιάς ξανά στον θρόνο του, Μετά από ένα εκπληκτικό τελικό που κρίθηκε στο 5ο σετ, ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε με 3-2 σε του Μάριν Τσίλιτς και πανηγύρισε τον 20ό τίτλο Grand Slam της καριέρας του στο Αυστραλιανό ;Open της Μελβούρνης.

Ο κορυφαίος κατά πολλούς τενίστας όλων των εποχών στα 36 του χρόνια κατάφερε να νικήσει τον σπουδαίο Κροάτη αντίπαλό του με 6-3, 6-7(5), 6-3, 3-6, 6-1 μετά από περίπου 3 ώρες σκληρής μάχης. Δικαιολογημένα πανηγύρισε το 6ο του τρόπαιο στην μεγαλούπολη της μακρινής Ηπείρου, με το οποίο ισοφάρισε στη σχετική λίστα του Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρόι Έμερσον!

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Ελβετός τενίστας διατήρησε τα σκήπτρα του στη Μελβούρνη, καθώς στον περυσινό τελικό είχε επικρατήσει του Ράφα Ναδάλ, ο οποίος ως γνωστό αποχώρησε τραυματίας στη διάρκεια του προημιτελικών της διοργάνωσης.

EURONEWS

Πλέον, ο Φέντερερ έχει 20 τρόπαια και «κυνηγά» την Στέφι Γκραφ, που έχει κατακτήσει 22 majors. Και η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως εμφανίζεται στα courts εδώ και έναν χρόνο, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι θα διευρύνει το ρεκόρ του!

Με τη νίκη αυτή ο «Βασιλιάς» θα μειώσει άμεσα τη διαφορά του από τον Ράφα Ναδάλ, που παραμένει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, στους 155 βαθμούς και θα έχει λογικά την ευκαιρία να παλέψει τον Φεβρουάριο για την επιστροφή του στην κορυφή της ATP.

Με τον θρίαμβο στη Μελβούρνη ο Φέντερερ έφτασε τους 96 τίτλους και θέλει άλλους 13 για να ισοφαρίσει τον Τζίμι Κόνορς. Πριν λίγο καιρό έμοιαζε ακατόρθωτο, αλλά τώρα κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει αυτός ο υπεραθλητής, που παίζει... σαν εικοσάρης!

Πέρα από τους 2.000 βαθμούς και τη... δόξα, ο Φέντερερ βάζει στην τσέπη και περίπου 2.6 εκ. ευρώ, ενώ ο Τσίλιτς παίρνει 1.200 βαθμούς και τα μισά χρήματα.

Ο Κροάτης, πάντως, που έχει ρεκόρ 1-9 κόντρα στον Φέντερερ, θα ανεβεί αύριο από το Νο.6 του κόσμου στο Νο.3, σημειώνοντας career high.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις