Super League: Επαγγελματική νίκη η ΑΕΚ επί της Λαμίας πριν το «ματς της χρονιάς»

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 21:33
UPD:21:38
Eurokinissi Sports/ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Στην κορυφή της Super League, έστω και προσωρινά, με τον Ολυμπιακό, βρίσκεται η ΑΕΚ μετά την άνετη νίκη που πέτυχε απόψε (27/01) στο ΟΑΚΑ επί της Λαμίας με 2-0.

Η επικράτηση της Ένωσης ήταν άκρως... επαγγελματική. Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση κι εκμεταλλευόμενη τις σημαντικές απουσίες των φιλοξενούμενων η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να σκοράρει από μία φορά σε κάθε ημίχρονο να και να πάρει τους τρεις βαθμούς που τόσο χρειαζόταν μετά τη γκέλα στην Λάρισα (0-0).

Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ μπήκε στο γήπεδο χωρίς άγχος, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στους «κιτρινόμαυρους». Το δοκάρι του Μπακασέτα στο 3΄ ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης μέχρι το 40ό λεπτό, όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, μετά την εξαιρετική συνεργασία Μπακασέτα-Σιμόες και την ασίστ του Πορτογάλου.

Το χρονικό σημείο που ήρθε το γκολ έδιωξε το άγχος από την ΑΕΚ, η οποία μπήκε στο δεύτερο μέρος με στόχο να τελειώσει όσο το δυνατό συντομότερα και τα κατάφερε στο 64΄. Ο Πίτκας δε συγκράτησε τη μπάλα στη βολίδα του Μπακασέτα και στο «ριμπάουντ» ο Λιβάγια από κοντά δε δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-0 και να «καθαρίσει» τον αγώνα.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων, παρέμειναν αήττητοι για 4 μήνες σε όλες τις διοργανώσεις, και προετοιμάζονται, πλέον για το ματς της χρονιάς με τον Ολυμπιακό, την προσεχή Κυριακή στο Καραϊσκάκη (4/02).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις