Λευκωσία: Καμία υποχώρηση σε πιέσεις για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2006 18:38
A- A A+

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε πιέσεις σε βάρος των δικών μας συμφερόντων, δικαίων και δικαιωμάτων», τόνισε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, απαντώντας σε ερωτήσεις σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ στη Γαλλία, ο οποίος φέρεται να μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους της χώρας λόγω της μη τήρησης υποσχέσεων στο ανώτατο επίπεδο, ο κ. Πασιαρδής παρατήρησε πως εάν ο κ. Γκιουλ δεν αισθάνεται άνετα από την άρνηση της χώρας του να εκπληρώσει αυτές τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, ασφαλώς έχει το χρόνο να το πράξει.

Όπως ανέφερε, η τουρκική πλευρά έχει αναλάβει ρητή δέσμευση να εκπληρώσει χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις όλες τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση παραμένει πιστή στη θέση της ότι δεν θα ανεχθεί άνοιγμα άλλων κεφαλαίων, ο εκπρόσωπος είπε πως είναι σαφής και συγκεκριμένη αυτή η θέση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή