Στο ΟΑΚΑ θα «λύσουν τις διαφορές τους»

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 21:33
UPD:21:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑ
A- A A+

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, είχε τις ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της και το τελικό 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σε 2 εβδομάδες στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην έδρα της Ένωσης (7/02), εκεί όπου η ομάδα που θα καταφέρει να σκοράρει θα αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς.

Για τρίτη φορά έμεινε αήττητη η ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο σε ισάριθμες αναμετρήσεις κυπέλλου την τελευταία τετραετία, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να κάνουν ότι και το 2015, όταν πήραν την πρόκριση με νίκη στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Οι Ρομαό, Ζιλέ κέρδισαν κατά κράτος τους Γαλανόπουλο, Κονέ στο κέντρο και ο Μάρκο Μάριν με ελεύθερο ρόλο στο γήπεδο έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: μπαλιές στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ, που παρουσίαζε εμφανές πρόβλημα στα ατομικά μαρκαρίσματα.

Οι προβολές των Τζούρτζεβιτς (6΄), Ζιλέ (7΄), όμως, βρήκαν σε πλήρη ετοιμότητα τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος δήλωσε «παρών» με δύσκολες αποκρούσεις. 

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς μετά το πρώτο ημίωρο. Δεν δημιούργησαν ευκαιρία, αλλά σίγουρα ένοιωσαν ανακούφιση που πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στο ματς...

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, μπήκε στο ματς ο Κέβιν Μιραλάς και στην πρώτη του προσπάθεια (57΄) πέρασε «μαγική» πάσα στον Φορτούνη, ο οποίος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας άουτ.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν μετουσιώθηκε σε γκολ κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να καλύψει τους χώρους, να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να διαφυλάξει πρωτίστως το «μηδέν».

Αν ήταν σε στοιχειωδώς καλή μέρα ο Γκάλο, ίσως να διεκδικούσε και κάτι περισσότερο, αφού όλα τα «ρήγματα» που δημιούργησε από τη δεξιά πτέρυγα έμειναν ανεκμετάλλευτα λόγω λάθος επιλογών του Βραζιλιάνου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις