Κέλερ: H συγκυρία θα κρίνει την τουρκική ένταξη

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2006 17:02
A- A A+

«Με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με την συγκυρία» θα κριθεί το θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος Χορστ Κέλερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία.

Ο κ. Κέλερ διευκρίνησε, πάντως, ότι θεωρεί την περαιτέρω διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης εφικτή και τάχθηκε υπέρ της λογικής «με υπομονή και επιμονή να θέτουμε αξιώσεις ως προς την ικανότητα για ένταξη και άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα των Δυτικών Βαλκανίων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Κέλερ εξέφρασε την υποστήριξή του σε πρωτοβουλίες οι οποίες προωθούν την προσέγγιση των δύο λαών.

«Το γεγονός ότι η Γερμανία ξεπερνά τα όποια προβλήματα του παρελθόντος και συμμετέχει στρατιωτικά στην ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Λίβανο σημαίνει πολλά για την παρουσία της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή», τόνισεο κ. Κέλερ και πρόσθεσε ότι είναι ευκταίο η Ενωση να αποκτήσει ενιαία φωνή στα μεγάλα διεθνή θέματα.

Αμέσως μετά ο Κ. Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι στο κεντρικό μνημείο της Ομοσπονδιακής Γερμανίας για τα θύματα πολέμου και καθεστώτος βίας, ενώ αργότερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή