ΠΑΣΟΚ: «Τι σχέση έχουν οι “Πανάγος” και “Αδάμας” με θέματα ισότητας ευκαιριών;»

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 14:32
A- A A+

«Τι σχέση μπορεί να έχουν οι κ.κ. “Πανάγος” και “Αδάμας” με θέματα που αφορούν την καταπολέμηση της φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, καθώς και την ισότητα των ευκαιριών, θέματα με τα οποία ασχολείται η πρωτοβουλία EQUAL;», διερωτάται η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Απασχόλησης για το διορισμό των Αναγνωστόπουλου - Αδαμόπουλου σε επιτροπή που διαχειρίζεται κοινοτικά κονδύλια http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/19/1242720.htm .

Τη ίδια ώρα, προσθέτει η κ. Χριστοφιλοπούλου, «δημοσιεύματα φέρουν την θεσμικά προβληματική Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Οργανισμών και Φορέων να καθοδηγεί τους Διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων, δίδοντας ανώτατα και κατώτατα πλαφόν για ανάθεση μελετών και χειρόγραφα χαρτάκια με ονόματα εταιρειών». Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί άραγε αυτή η Ειδική -Παραδιοικητική- Γραμματεία, που το ΠΑΣΟΚ, κατά τη θεσμοθέτησή της, είχε καταγγείλει στη Βουλή ότι θα λειτουργήσει ουσιαστικά ως δεύτερο Γραφείο υπουργού, παρακάμπτοντας τις ενδεδειγμένες διοικητικές διαδικασίες;», επισημαίνει χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Και η κ. Χριστοφιλοπούλου καταλήγει: «Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν άραγε οι επιλογές από τον υπουργό Απασχόλησης των συγκεκριμένων προσώπων για συμμετοχή σε τόσο κρίσιμες επιτροπές; Ακόμη κι αν έγιναν σε χρόνο ελάχιστα πρότερο της απαγγελίας κατηγορίας κατ’ αυτών, ο “Αδάμας” και ο “Πανάγος” δεν παύουν να είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο του έργου που τους ανατέθηκε. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει άμεσα πειστικές απαντήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή